Har du noen gang ønsket deg en miniversjon av «Assassin's Creed»?

Snart kommer «Black Flag»-bonus som eget spill.

6. februar 2014 11:42

(PressFire.no): Like før jul fikk «Assassin's Creed IV: Black Flag» sin første, omfattende tilleggspakke.

Den heter «Freedom Cry», og finner sted 15 år etter avslutningen av «Black Flags» historie.

Det er den tidligere slaven Adewale som er helten i «Freedom Cry». Adewale var en av Edward Kenways nærmeste i den opprinnelige «Black Flag», og han fikk altså sin egen fortelling i tilleggspakken.

Nå bekrefter Ubisoft at denne pakken, som i utgangspunktet krever at man eier et eksemplar av «Black Flag», vil bli gjort om til et frittstående spill som kan kjøpes og lastes ned separat.

Kommer om to uker

Utgivelsesdatoen er 19. februar for PlayStation 3 og PlayStation 4, mens den kommer til PC den 25. februar.

Interessant nok nevner ikke Ubisoft noe om Xbox 360 og Xbox One – det er foreløpig uavklart om lanseringen er eksklusiv til PlayStation og PC – men «Freedom Cr kan selvsagt fortsatt kjøpes på Xbox-konsoller hvis man har originalspillet.

I liten skala

Idéen med å utgi «Freedom Cry» som et eget spill er ikke dum i det hele tatt. DLC-pakken fremstår på mange måter som et eget spill, et slags mini-«Black Flag».

Den har en fullverdig historie som også berører mange tunge spørsmål angående slaveri og effekten den hadde på datidens samfunn.

Pakken inneholder en helt ny by, Port-au-Prince, et stort stykke hav du kan seile i, og en rekke mindre øyer, forter og plantasjer du kan oppsøke.

Du kan oppgradere skipet ditt akkurat som i «Black Flag», slåss mot andre skip, dykke, fiske og finne skatter. Det meste av det man kunne gjøre i «Black Flag» kan man gjøre i «Freedom Cry», bare i mindre, mer komprimert skala.

Alle mekanikkene til det opprinnelige spillet bevares også – på godt og vondt.

Ubisoft sier at hensikten er å gjøre «Assassin's Creed»-universet mer tilgjengelig for nykommere. Derfor vil man kunne kjøpe denne relativt korte pakken helt for seg selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3