Har du lest «The Sandman» eller «American Gods»?

Nå lager forfatteren Neil Gaiman spill.

26. juli 2013 15:31

(PressFire.no): Som forfatter av tegneserien «The Sandman», romaner som «American Gods» og «Stardust» og novellen/barneboka «Coraline», har Neil Gaiman mildt sagt skapt seg et navn.

Nå skal han gjøre sin debut som spillskaper, med spøkelseshistorien «Wayward Manor».

Det avslører utgiver Moonshark gjennom nettsiden Who Haunts Neil, sammen med en video med Gaiman som du kan se under (via Joystiq, Eurogamer).

Spiller som spøkelse

Spillet ble annonsert i går som et samarbeid mellom Gaiman og L.A.-studioet The Odd Gentlemen, gjengen bak XBLA-spillet «The Misadventures of P.B. Winterbottom» (2010) – et spill vi likte godt.

Gaiman forteller i promovideoen at han har hatt lyst til å fortelle denne historien lenge, men at han følte at den må oppleves for å komme til sin rett. Derfor passet den ikke som tegneserie eller roman.

Fortellingen tar sted i 1920-tallets New England. Som en figur nylig avgått ved døden og gjenoppstått som spøkelse blir spilleren nektet sjelefred av folkene som flytter inn i huset hans. Målet hans blir å skremme dem vekk.

- Å få til det vil kreve at du bruker all din oppfinnsomhet og briljans, sier Gaiman i filmklippet.

Vil ha pengene dine

Videoen og nettsiden er ikke bare en avsløring, men en bønn: Spillet blir episodisk, men om de skal få laget mer enn første kapittel så trenger de penger. Mer spesifikt dine penger.

I det som nå har blitt kjent stil mobiliserer de til kronerulling, der forskjellige summer gir forskjellige gevinster. Fra å forhåndsbestille spillet til pc eller mac for 10 dollar, kan rausere donasjoner gi deg soundtrack, plakater, t-skjorter, invitasjon til lanseringsfest, litografier av spillfigurene, ditt navn i spillet, eller – for stive 10 000 dollar – en middag med Neil Gaiman.

- Det blir den aller nifseste middagen noen noensinne har hatt … i Los Angeles, sier forfatteren.

Første kapittel av «Wayward Manor» kommer til pc, mac og nettbrett innen utgangen av 2013.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3