Folket har bladd opp 20 millioner for dette spillet

«Double Fine Adventure» har endelig fått navn - og handling.

25. mars 2013 10:55

(PressFire.no): Det har nå gått over et år siden studioet Double Fine, med Tim Schafer i spissen, appellerte til sine tilhengere for å få penger til sitt neste prosjekt.

– Støtter du oss er du kul og alle vil like deg, sa Schafer, skaperen av spill som «Psychonauts», «Full Throttle», «Grim Fandango» og «Brütal Legend».

Som den første braksuksessen blant spillprosjekter på Kickstarter nådde de målet om 400 000 dollar på bare åtte timer.

Pengene fortsatte å trille inn, til det åttedobbelte – nærmere 20 millioner kroner. De har altså kunnet rutte med mer penger enn de hadde håpet på, det siste året.

Parallelle liv

Det resulterende spillet, som er et klassisk pek-og-klikk-eventyr, har hittil vært kjent som «Double Fine Adventure». Enkelt og greit.

Nå har de derimot sluppet en del ledetråder til hva det er folket har betalt for.

Navnet er «Broken Age» – og på en flunkende ny offisiell hjemmeside finnes de første detaljene om spillet.

Det handler om en gutt og en jente som lever parallelle liv. Jenta, stakkars, skal ofres til et grusomt monster. Landsbyen hennes har valgt henne. Men det går hun ikke med på, og kjemper tilbake.

Gutten, på sin side, lever et ensomt liv på et romskip, hvor en moderlig kunstig intelligens tar vare på ham. Han skal riktignok ikke ofres, men er heller ikke fornøyd – han vil ut i verden og gjøre en forskjell.

Koster 175 kroner – eller halvparten

Underveis i prossessen har filmteamet 2 Player Productions laget en dokumentarserie om spillet. Den første episoden kan du se nederst i artikkelen.

Hvis du forhåndsbestiller spillet for 175 kroner (30 dollar) får til tilgang til hele dokumentarserien, inkludert kommende episoder. Du får også alle de andre godene som backere av spillet har fått, slik som tilgang til private forum hvor de poster oppdateringer og konseptkunst underveis.

Du kan også forhåndsbestille for halvparten, altså i underkant av 90 kroner (15 dollar). Da får du kun spillet, men med beta-tilgang.

«Broken Age» kommer til PC, Mac og Linux. Utgivelsesdato er ikke kjent.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3