I dag blir Wii U bedre

Får nye funksjoner og blir kjappere.

1. oktober 2013 12:34

(PressFire.no): Som varslet slipper Nintendo i dag en oppdatering som forbedrer brukeropplevelsen i Wii U. I tillegg legges det til flere nye funksjoner.

En av de største nye funksjonene finner vi muligheten for å flytte Wii-spill fra tv-en og over på skjermen til håndkontrolleren, og du kan dermed ta med deg spillet bort fra tv-en. Du kan også velge å ha bildet både på tv-en og håndkontrolleren.

Mer lyd

Med denne oppdateringen har Nintendo også lagt inn støtte for tastatur utstyrt med USB-plugg.

Oppdateringen åpner også for flere muligheter når det kommer til lyd, hvor du blant annet kan sende lyd gjennom flere kabler enn HDMI. Du kan også velge å sende lyd til både HDMI og andre kabler samtidig. Det åpnes også for rundtomkringlyd fra Dolby Surround Pro Logic II fra Wii-spill.

Ta egne skjermbilder

Nytt er det også at man kan lagre sine egne skjermbilder fra spill, hvor det er mulig både å hente ut bilder fra tv-en og skjermen fra håndkontrolleren. Det finnes ingen innebygd løsning, men du kan pause spillet for å bruke en nettleser og bruke en nettside som gir deg muligheten til å ta skjermbilder. (man kan også bruke Miiverse)

Sist men ikke minst har systemet blitt trimmet for at lastetider har blitt kortet ned, hvor spesielt lastingen av spill har merket det. Ifølge brukere på NeoGaf, vil du fremdeles bruke åtte sekunder på å komme deg i menyene for oppsett og 14 sekunder på å komme deg tilbake til hovedmenyen.

Det meldes også om diverse problemer med minnepinner, som nå etter sigende blir feilaktig tolket som eksterne harddisker.

I tillegg skal det ha oppstått problemer for dem som spiller japanske versjoner av for eksempel «Dragon Quest X».

Oppdateringen, som får versjonnummer 4.0.0 og nærmere 700 megabyte stor, er nå tilgjengelig for nedlasting.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3