Han stjal «Half-Life 2»

Åtte år etter angrer tyske Axel Gembe.

23. februar 2011 11:37

I oktober 2003 skjedde det utrolige – noen hadde brutt seg inn i nettverkene til et av verdens mest attraktive spillutviklere. Og verre ble det når hackeren klarte å laste ned en uferdig kildekode til et av tidenes mest etterlengtede PC-spill - «Half Life 2».

Det tok ikke lang tid før kildekoden lå ute på nettet - riktignok i en uferdig form, men likevel var det mulig å få ett inntrykk av hvordan det ferdige spillet ville bli.

I en ny artikkel hos Eurogamer står den tyske hackeren nå frem som angrende synder.

- Jeg var naiv og gjorde ting jeg aldri skulle ha gjort. Det var så mange betre ting jeg kunne brukt tiden min på. Jeg angrer på å ha laget trøbbel og økonomisk tap for Valve Software. Jeg angrer også på å ha forårsaket noen universiteter økonomisk tap da jeg brukte dem i hastighetstester for programmet mitt, sier han til Eurogamer.

7. mai 2004 våknet Gambe til politi med automatvåpen rundt senga. Han ble tiltalt for å ha brutt seg inn i Valves nettverk, stjålet «Half Life 2» og forårsaket skader for 250 millioner dollar.

Gembe ble bare dømt til to års betinget fengsel fordi dommeren mente han hadde hatt en tøff barndom. Dommeren tok også med i regnestykket at Gembe i ettertid hadde snudd livet rundt.

I intervjuet forklarer Gembe i detalj hvordan han klarte å bryte seg inn i Valves nettverk og hvordan han utviklet egne programmer for å laste ned kildekoden. Han bedyrer også at det ikke var ham selv som slapp spillet på nettet, men en kompis han trodde han kunne stole på.

Den nå 28 år gamle Gembe ber nå Valve om tilgivelse:

- Jeg er utrolig lei meg for hva jeg gjorde med dere. Jeg ville ikke skade dere. Hvis jeg kunne ha gjort det om på ting, ville jeg det. Det gjør meg fremdeles trist når jeg tenker på det. Jeg ville ha elsket å bare se på at dere gjorde deres greie, men til slutt ødela jeg det, sier han før han avslutter:

- Dere er min favorittutvikler, og jeg kommer alltid til å kjøpe spillene deres.

Les hele den utrolig historien hos Eurogamer.

«Half Life 2» ble til slutt sluppet 16. november 2004 og høstet en rekke høythengende spillpriser. Det antas at det til dags dato er solgt hele 8,6 millioner eksemplarer av spillet. Det kom også to utvidelsesepisoder til spillet, mens vi fremdeles venter på den tredje.

Valve er også snart aktuell med oppfølgeren til «Portal», som slippes til Xbox 360, PS3, Mac og PC 22. april.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3