Han er verdens beste i «Pac-Man»

Dave Race satte ny rekord.

12. januar 2012 11:52

(PressFire.no): Mens mange brukte de første dagene i det nye året til å angre på nyttårsforsettene sine, brukte Dave Race fra Ohio 4. januar til å sette en ny rekord i den snart 32 år gamle spillklassikeren «Pac-Man».

Og da tenker du kanskje at han satte en ny rekord med høyest poengsum? Neida, den rekorden er ikke lenger interessant. Spillet stopper nemlig opp på 3.333.360 poeng på det aller siste spillnivået, som er 256.  

Første gangen den maksimale poengsummen ble oppnådd var av den legendariske rekordjegeren Billy Mitchell (fra dokumentaren «The King of Kong») i 1999. I ettertid har det handlet om å klare den på kortest tid – noe Dave Race klarte på 3 timer, 41 minutter og 22 sekunder i september 2009.

Nå har Dave Race imidlertid klart å slå sin egen rekord med den nye tiden 3 timer, 33 minutter og 12,69 sekunder.

For at man skal kunne oppnå perfekt poengsum i spillet må man klare å spise hver prikk, frukt og blått spøkelse på alle nivåene. Når man har klart det aller siste nivået, vil spillet til slutt kræsje.

Legenden vil likevel ha det til at det er mulig å komme forbi det siste nivået, og flere har hevdet å ha fått til nettopp det. For å sette påstandene på prøve utlovet Billy Mitchell i 1999 belønning pålydende 100.000 dollar for den som kunne bevise at det var mulig å komme forbi nivå 256 i spillet. Ingen klarte utfordringen. 

For at man skal kunne påberope seg rekorden, må man filme hele seansen, som også må spilles på en original arkademaskin. Videoen ligger naturligvis ute til spott og spe. Denne kan vel kalles spillenes svar på NRKs Hurtigruta-dekning?

Spillrekorder har de siste årene fått mye oppmerksomhet i media etter at dokumentaren «The King of Kong» ble en hit. Filmen følger læreren Steve Wiebe idet han prøver å få godkjent rekorden sin i «Donkey Kong».

Se del 1 av den nye «Pac-Man»-rekorden her og se del 2 her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3