- «Halo Wars» var horing av merkenavnet

Skal ha skapt dårlig stemning mellom studioene.

27. september 2012 17:10

(PressFire.no): Svanesangen til det respekterte «Age of Empires»-studioet Ensemble Studios ble merkelig nok et strategispill basert på «Halo»-universet for Xbox 360.

Etter slippet av «Halo Wars» ble det Microsoft-eide studioet nemlig lagt ned.

Horing

forteller Tony Goodman, som jobbet i studioet, om hvor lite Bungie likte at Microsoft nærmest tvang Ensamble Studios til å gjøre om et strategispill for Xbox 360 til å foregå i «Halo»-universet.

- Microsoft var ganske skeptiske til å ta risker og de sa «jeg vet ikke om vi vil ta risikoen med å lage et strategispill for konsoll. Vi hadde følt oss bedre om «Halo» var koblet til det.

- Utfordringen med det, var at det satte utviklingen av spillet et år tilbake og jeg tror ikke det ble helt det samme. De sa «hvorfor kan dere ikke bare male over det dere har med «Halo»-ting?». Men ting er ikke så enkelt, sier han til Gamesindustry.biz.

Videre forklarer han at dette skapte spenning mellom Bungie, som opprinnelig skapte «Halo»-serien.

- De så på det som horing av merkenavnet, eller noe i de toner. Det skapte ikke et bra forhold mellom oss og Bungie, avslører Goodman.

Bungie kjøpte seg ut

Microsoft kjøpte Bungie rett etter at «Halo» hadde blitt kunngjort for pc og Mac i 2000. Microsoft valgte å gi ut spillet først på Xbox, hvor det hadde massiv suksess og har fått æren for å legge et grunnlag for skytespill på konsoll.

I 2007 valgte Bungie å skille lag med Microsoft, og i 2010 skilte studioet for alvor lag med serien da de ga ut «Halo Reach».

Derfor har Microsoft, som eier merkenavnet «Halo», startet 343 Studios for kun å fokusere på spill i serien. «Halo 4» er deres første og slippes til Xbox 360 nå i høst.

Bungie er som kjent i seng med Activision Blizzard hvor de skal gi ut fire spill. Ifølge en kontrakt skal det første spillet, under kodenavnet «Destiny» ut til Xbox 360 og Xbox 720 i 2013. Spillet har imidlertid ikke blitt bekreftet av noen av partene, det har ikke sistnevnte konsoll heller.

«Halo 4» slippes til Xbox 360 6. november. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3