«Half-Life Threewave» kan nå lastes ned

Valve-spillet så aldri dagens lys - før nå.

23. september 2016 11:16

(PressFire.no): Et kansellert Valve-spill har funnet veien ut på verdensveven etter at driftige utviklere har lappet sammen diverse filer funnet på en vietnamesisk FTP-server.

Det hele er en portering av «Quake Threewave», produsert av Valve selv (som også portet «Team Fortress» og deatmatch fra samme spill). 

«Threewave» var i sin tid en mod til det aller første «Quake»-spillet, og tok den vanlige deathmatch-formelen, la til flagg som kunne fanges og en grappling hook for å komme seg kjapt runt.

Spillmodusen Capture the Flag tok helt av etter at «Threewave» kom, og den ble raskt en av de mest nedlastede for spillet.

Det var utvikler David «Zoid» Kirsch som lagde det hele, og han ble etter hvert ansatt av Id Software for å lage en oppdatert versjon til «Quake 2», før han gikk til Retro Studios for å snekre sammen «Metroid Prime»-spillene på GameCube. I dag jobber han passende nok hos Valve.

«Half-Life»-versjonen av «Threewave» ble først kjent da «Half-Life 2»-kildekoden lekket på nettet i 2003, sammen med en rekke andre mods (og Source-motoren).

Men det var ikke mulig å få den til å kjøre, ettersom bare det å starte en server fikk spillet til å kræsje.

Nå har derimot fansiden Valve News Network skrapt sammen bitene fra de lekkede filene, tettet igjen hullene og bygd en fungerende versjon. Det hele ser ut som en modifikasjon til «Half-Life 1», og kjører sine egne servere.

Rent teknisk er det en kartpakke for «Deathmatch Classic» som speiler originalkartene nesten helt likt, men Valve har lagt til en rekke typiske kjennetegn fra «Half-Life».

Du kan selv laste ned sulamitten og spillet det selv. Valve har ikke kommet med en uttalelse rundt slippet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3