«Portal 2»-skaperne vil hjelpe ungdom inn i spillbransjen

Starter initiativ for nysgjerrige tenåringer.

16. juli 2013 13:19

(PressFire.no): Valve har fått mye oppmerksomhet for hvordan selskapet er bygd opp. De ansetter dyktige mennesker, overrekker dem en håndbok – og lar dem gjøre hva de vil.

Det er en modell som tydeligvis fungerer. Selskapet står bak spill som «Half-Life», «Portal», «Left 4 Dead», «Team Fortress» og «Counter-Strike», i tillegg til å drive portalen og spillbutikken Steam.

Vanligvis hanker de altså inn bransjens ypperste, men nå har selskapet rettet sin oppmerksomhet mot en ny generasjon: Pipeline er et initiativ for å nå ut til tenåringer som er nysgjerrige på spillindustrien, og hjelpe dem med å peile seg inn mot en karriere der.

Vil nå ut til ungdom

Pipeline er ikke bare for, men av tenåringer – det drives av high school-elever som har praksis hos Valve.

- Det er hovedsakelig to grunner til at Valve skaper Pipeline. Den første er at vi ofte får henvendelser fra tenåringer som har spørsmål om spillindustrien, står det på nettsidene deres.

- «Hvordan er det å jobbe med videospill? Hva bør jeg studere? Hvilke høyskoler er best? Hvordan får jeg jobb?». Pipeline er et sted hvor disse spørsmålene kan diskuteres.

Var forbeholdt de erfarne

Den andre årsaken til Pipeline-initiativet er at Valve som arbeidsplass har vært forbeholdt de som allerede er erfarne og egenrådige i sine roller i spillbransjen.

Det har ikke vært rom for å utvikle uslipt talent.

- Pipeline er et eksperiment hvor vi vil se om vi kan ta en gruppe high school-elever som har minimalt med arbeidserfaring, og lære dem de ferdighetene og metodene som er nødvendige for å lykkes i et selskap som Valve, står det på nettsidene.

Navnet Pipeline kommer fra et begrep i spill- og filmindustrien som brukes om produksjoner der individuelle arbeid føres sammen til en større helhet.


Tenåringene i Pipeline har laget en promovideo som du kan se nedenfor.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3