Håkon er verdens raskeste i nittitallsklassikeren

Snakker om hvordan man får seg en verdensrekord.

8. mai 2021 11:51

(PressFire.no): Fra å først bruke et kvarter, klarer Håkon Puntervold nå å gjennomføre «Jones in the Fast Lane» på rundt 35 sekunder.

Spillskaperne har lenge oppfordret gamere til å jakte toppscore i spillene de lager. Men hvem kan runde dem raskest? Etter hvert har det oppstått et lite men innbitt miljø som gjør det til sin oppgave å gjennomføre alt fra «Zelda»- til «Mario»-spill - og alt mulig annet - på kortest mulig tid.

Mens noen velger kjente utgivelser, er det også de som kaster seg på obskure spill. Si hei til Håkon Puntervold som i forrige uke satte verdensrekord i «Jones in the Fast Lane. Livs»-simulatoren fra 1991 fra Sierra Studio var en favoritt blant mange, men som oftest som en flerspillerkonkurranse. Her er målet å få deg jobb, utdanning og kjøpe ting til huset ditt. Den som får mest penger, den feteste jobben og så videre vinner.

I enspillermodus har Puntervold den offisielle verdensrekorden nå 37 sekunder, men i ukens episode av Spillrevyen forteller Puntervold at den tiden allerede er slått. Her får du også høre hvordan man går fram for å registrere sine rekorder - og den enkleste metoden for å få en verdensrekord.

I podkasten Spillrevyen får du sammen med redaktør Lars Richard Olsen og spillekspert Jon Cato Lorentzen ukens viktigste nyheter fra spillverdenen. De to snakker også om Sonys gryende comeback og hvorfor dronningen sa nei til en gullforgylt Wii. Duoen tar også gravøl for de offisielle spillmediene nå som Official Playstation Magazine legges ned i grava.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3