Hadde regnet med å selge 100 millioner Wii U-maskiner

Oops.

6. juli 2016 10:48

(PressFire.no): Da den nåværende presidenten i Nintendo, Tatsumi Kimishima, tok over tømmene for selskapet, gikk ryktene om at han hadde vært kritisk til Wii U før denne kom på markedet.

I det årlige investormøtet for en ukes tid siden ble han konfrontert med nettopp dette, og bedt om å forklare om disse ryktene hadde noe hold, og hva han egentlig mente.

- Det var noen rapporter om at Kimishima var bekymret før lanseringen av Wii U, samtidig som Shigeru Miyamoto forkynnet konsollen med mye selvtillit, sier en av investorene under spørrerunden i møtet.

Kimishima er ikke like enig i at han var utelukkende negativ, men sier han forstod at det ville bli vanskelig å etterape kjempesuksessen fra 2006.

- Jeg har ikke lyst til å finne på noen unnskyldninger, men for lanseringen av Wii U var jeg ansvarlig for salget i USA, og jeg sa aldri noen pessimistiske kommentarer.

- På et internt salgsmøte hadde noen projektert at vi kom til å selge rundt 100 millioner Wii U-konsoller verden over.

- Tanken var at, siden Wii hadde solgt godt, så kom Wii U til å gjøre det også. Jeg sa at nettopp derfor måtte vi kunne forklare hvorfor Wii U er bedre, om vi skulle kunne bygge videre på det og selge den nye konsollen – og at dette ikke kom til å bli en enkel oppgave. Det kan kanskje ha virket negativt.

Nintendo-guru Shigeru Miyamoto innrømmer at salget til Wii U ikke har vært bra nok.

- Det er sant at vi sliter med Wii U-salget, takket være prisen på den og fordi nettbrett nå blir utgitt på markedet helt gratis. Jeg mener Wii U fortsatt er en attraktiv mediaboks som forandrer «livet» i stua.

Den siste Nintendo-maskina har solgt rundt 13 millioner eksemplarer, et godt stykke unna de over 20 millioner Xbox One og 40 millioner PlayStation 4-salgene – selv om den har hatt et år ekstra på markedet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3