Hackere stjal «FUT Coins» for 137 millioner kroner

Lurte EAs servere med programvare, nå er de dømt i retten for svindel.

18. november 2016 11:07
Noen «FUT»-kort er sjeldnere enn andre.

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om en ublu kobling mellom «FIFA Ultimate Team»-mynter og diverse gamblingsider på nettet.

Britiske myndigheter tok ut tiltale mot personene bak disse gamblingsidene, og en dom ventes 6. februar neste år. Men innen den tid er det en nok en «FUT»-sak som sirkulerer i rettssystemet.

For i USA har det pågått en rettsak mellom EA og en gruppe 24-åringer som har utviklet en måte å skuffe til seg FUT-mynter på ulovlig vis.

Anthony Clark, Nick Castellucci, Ricky Miller og Eaton Zveare er alle blitt dømt for å har utviklet en programvare som lurte EAs servere til å tro at det var blitt spilt tusenvis på tusenvis av kamper, og dermed utkasserte myntene – som så kunne omsettes på svartebørsen i Europa og Kina via tredjepartssider.

Myntene de hentet ut hadde til sammen en verdi på smått utrolige 137 millioner kroner.

Myntene brukes til å kjøpe nye pakker med fotballkort i spillet, og kan enten fås tak i gjennom å spille mye, eller å betale med ekte penger til EA. Å kjøpe mynter via nettsider for en billigere penge er blitt veldig populært - men det bryter med EAs brukervilkår, og kan få deg bannlyst fra deres spill.

FBI har lagt beslag på millioner av dollar i cash fra gruppa, i tillegg til en rekke datautstyr og spillkonsoller, og nesten tre millioner dollar fra kontoer de disponerte.

I tillegg har de beslaglagt flere luksusbiler, inkludert en Lamborghini som Miller kjøpte i 2014.

Alle de tiltalte, bortsett fra Clark, tilsto det inntrufne. Clark ble derimot dømt av en jury etter å ha blitt utpekt som «lederen» av gruppa. De er alle dømt for å begå banksvindel.

Straffeutmåling vil skje 27. februar neste år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3