«H1Z1»-studioet sparker en tredel av de ansatte

Restrukturerer etter nedleggelse av spillmodus.

10. desember 2018 13:53

(PressFire.no): «H1Z1»-utvikler Daybreak Games har sagt opp en tredel av utviklerne sine, det melder en rekke av de berørte via sosiale medier.

Totalt skal det være snakk om rundt 70 utviklere som har fått fyken, noe som er rundt 30 prosent av alle ansatte.

I en uttalelse til MMOBomb.com sier studioet at de holder på med å optimalisere organisasjonsstrukturen for å bedre posisjonere seg mot «kommende suksesser».

- Denne oppgaven har krevd at vi må gjøre endringer innad i organisasjonen, og vi gjør alt vi kan for å støtte de som rammes i denne vanskelige perioden, heter det fra selskapet.

Oppsigelsene kommer bare måneder etter at selskapet sa de ikke lenger kom til å støtte originalversjonen av «H1Z1». «Just Survive»-varianten av spillet hadde rett og slett for få spillere, og fokus ble heller flyttet over til Battle Royale-utgaven, kalt «King of the Kill».

Penger har nylig blitt spyttet inn i utviklerne av investorselskapet Nantworks, som også har åpnet et mobilspillstudio som skal utvikle mobilversjoner av «H1Z1» og videreutvikle Battle Royale-modusen der.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3