«Guitar Hero» knuser «Rock Band»

«Guitar Hero World Tour» har solgt dobbelt så mye som erkefienden i USA.

26. januar 2009 10:58

Historien om «Guitar Hero» og «Rock Band» handler om utviklere som skilte lag med sine eiere, om dyre lisenser og forgreninger til storkapitalen. Når utbryterne Harmonix fant seg et nytt hjem hos MTV/EA tok de med seg entreprenørånden som skapte det første «Guitar Hero»-spillet og lagde «Rock Band».

Tilbake sto Activision med rettighetene til «Guitar Hero»-navnet, og utviklerne av Tony Hawk-serien i Neversoft. De fleste trodde at slaget var avgjort når teamet nå måtte begynne å utvikle et musikkspill fra bunnen av.

TALLENE LYVER (LITT)

«Rock Band», sluppet høsten 2007 i USA, introduserte en instrumentpakke med gitar, bass, trommer og mikrofon.

Opplevelsen var komplett, resultatet suverent og mulighetene for avleggere og onlinekjøp av låter var født.

Siden den gang har «Rock Band 2» kommet på markedet, litt før konkurrenten slapp «Guitar Hero World Tour» 26. oktober i fjor.

Spillene er temmelig like, men kritikerne har foretrukket «Rock Band»-serien. Det er nødvendigvis ikke kjøperne i USA enig i. Gamespot skriver at salgstallene nå foreligger, og at de er nøyaktige nok til at man har fått med alle plattformer spillene har kommet ut på.

Salg i USA 2008:
«Guitar Hero: World Tour»: 3,4 millioner kopier
«Rock Band 2»: 1,7 millioner kopier

I dollar og cent er det ingen tvil om at Activision kan feire, men det er flere faktorer bak salgstallene som er verdt å trekke frem. «Guitar Hero World Tour» ble lansert på alle plattformer samtidig (Wii, Xbox 360, PS3, PS2) på releasedagen 26. oktober.

«Rock Band 2» ble introdusert gradvis på de ulike plattformene fra 14. september (Xbox 360) til 18. desember (PS2 og Wii). Det er også verdt å nevne at flere eiere av det første «Rock Band»-spillet neppe oppgraderte.

Det antydes at så mange som 4 millioner kopier ble solgt av «Rock Band», på tidspunktet da dette var det eneste musikkspillet på markedet som ga den komplette bandopplevelsen i stua.


PS: Med utgivelsen av disse to spillene på tampen av 2008, ble instrumentene fra disse to utgiverne gjort kompatible med hverandre. Du kan altså handle musikkpakken fra Guitar Hero og bare kjøpe spillet til Rock Band, eller omvendt. Det er altså fullt mulig å innta en ”ja takk – begge deler”-holdning.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3