Guillemot-familien kjøper mer av Ubisoft

Eier snart like mye som Vivendi - som prøver å ta over.

5. september 2017 11:04
Ubisoft-sjef Yves Guillemot.

(PressFire.no): Vi har lenge skrevet om den pågående sagan rundt Ubisoft og Vivendi, der sistnevnte er i ferd med å gjennomføre en fiendtlig overtagelse av Ubisoft gjennom en rekke småkjøp av aksjer.

Ubisofts grunnleggere, Guillemot-familien, har gått kraftig ut og motsatt seg oppkjøpet, som de mener vil ødelegge selskapet.

Reuters har tidligere gått ut og sagt at de har kilder som mener Vivendi kommer til å legge inn nådestøtet i løpet av året.

Det er fortsatt uklart hva enden på visa blir, men Vivendi er fortsatt under den magiske 30 prosentsgrensa. Dersom de greier å kjøpe seg opp til en så stor eierandel, kan de ifølge fransk lov legge inn bud på samtlige aksjer i én håndvending.

Per i dag eier de 27 prosent av selskapet, og 24,5 prosent av de stemmeberettigede aksjene.

Men nå slår Guillemot-familien, som på sin side også har skapt allianser og kjøpt aksjer for å trygge selskapet, ytterligere tilbake. I går ble det kunngjort for aksjonærene at de kjøper tilbake 1,75 prosent ekstra av selskapet for omtrent 519 millioner kroner.

Dermed eier de nå 15,35 prosent av aksjene, med 20,02 prosent av de stemmeberettigede aksjene (et selskap kan også ha aksjer som ikke gir stemmerettigheter, men kun avkastning).

Reuters anslår at Vivendi må ut med rundt seks milliarder dollar, eller over 46 milliarder kroner, dersom de skal kunne overta selskapet helt. Det kan vise seg å bli vanskelig, da Vivendi ifølge Reuters bare har én fjortendedel av pengene på bok i dag, kontra 2015.

Les mer: - Vivendi kjøper Ubisoft i år.
Les mer: 
Krigen fortsetter.
Les mer: Ubisoft og sjefene slår tilbake mot Vivendi.

Les mer: Ytterligere fiendtlige oppkjøp av Ubisoft-aksjer.

Les mer: Gameloft er blitt tatt over av Vivendi.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3