«GTA: Vice City» i ny versjon?

Rockstars åtte år gamle spillklassiker kan få nytt liv.

8. juli 2010 12:43

«Grand Theft Auto: Vice City», det totalt sjette spillet i den populære serien, har nylig vært inne hos vurdering hos de australske sensurmyndighetene, skriver Kotaku. Og det nesten åtte år etter at spillet først debuterte på PlayStation 2, seks-sju år etter at spillet kom ut til Xbox og PC.

Dette kan bety at det er en ny versjon på gang, oppfrisket og pusset på for å passe dagens konsoller. Det kan heller ikke utelukkes at det eksisterer planer om å relansere «Vice City» til PSN og/eller XBLA – de digitale markedsplassene på henholdsvis PlayStation 3 og Xbox 360.

De australske sensurmyndighetene har vurdert det de selv skriver er en «modifisert» utgave av klassikeren så sent som 7. juli. Det at spillet er modifisert kan støtte en teori om at det er et spill myntet på PSN/XBLA.

KLASSIKER MED EN SMAK AV 80-TALLET

Australia er et spesielt land i spillsammenheng, for ofte får utgivelser en strengere aldersgrense i dette landet. Noen ganger blir spill forbudt også, men dette var ikke tilfellet med «GTA: Vice City» så det er ingen god grunn til at man har vurdert Rockstars-spillet nå uten at det foreligger planer om en relansering.

PlayStation Network lar deg i dag handle PlayStation One-spill men PS3-eiere har i lang tid etterlyst muligheten til å kjøpe PlayStation 2-klassikere digitalt, spesielt etter at Sony fjernet bakoverkompabiliteten i konsollene sine som eksisterte i den aller første PS3-modellen.

Xbox 360 har et lite men interessant arkiv av klassikere sluppet på den første Xbox allerede, som inkluderer blant annet «Halo: Combat Evolved», «Fable», «Burnout 3: Takedown» og Psychonauts – i tillegg til blant annet Funcoms «Drømmefall: Den lengste reisen». Disse spillene kalles Xbox Originals og selges for 1200 Microsoft-poeng på XBLA. I 2008 ble «Grand Theft Auto: San Andreas», oppfølgeren til «Vice City», gjort tilgjengelig via denne onlinebutikken på Xbox 360.

«GTA: Vice City» finner sted i en by inspirert av 80-tallets Miami, og historien følger mafiamedlemmet Tommy Vercettis vei mot å bygge et imperium etter at han blir lurt med på en narkohandel som gikk skeis. Spillet fikk strålende kritikker da det kom ut, og hadde i 2008 solgt 17,5 millioner eksemplarer for utgiveren Take-Two.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3