«GTA»- og «Red Dead»-veteranen som saksøkte Rockstar starter fem nye selskaper

23. januar 2017 13:26

(PressFire.no): Det er ikke mange spill i Rockstar North sin katalog Leslie Benzies ikke har vært sentral i – helt fra «Grand Theft Auto III» har han vært sentral i de aller fleste spillene fra spillselskapet.

Men i januar i fjor kom beskjeden om at den respekterte spilldesigneren ikke fortsetter i det legendariske spillstudioet.

Søksmål og motsøksmål

Bare et par måneder etter viste det seg også at skilsmissen ikke ville gå rolig for seg – Benzies saksøkte sin tidligere arbeidsgiver for 1,2 milliarder kroner han hadde krav på både i form av ubetalte royalties og tort og svie.

Nye satsinger

Nå kommer det fram at den tidligere Rockstar Games-utvikleren har opprettet intet mindre enn fem nye selskap – hvor i alle fall ett av dem ser ut til å jobbe med spill. Det har avisen Scotsman.com gravd opp.

Selskapene inkluderer Royal Circus Games Limited, Starship Group, Everywhere Game Limited og VR-Chitect Limited, hvor Royal Circus Games har oppgitt at de skal utvikles spill for konsoller, pc og mobiltelefoner. Selskapet skal også ha sikret seg merkenavnet «Time for a New World».

VR-Chitect Limited ser ut til å jobbe med VR-teknologi – både egne briller og programvare. Et patent skal være levert til det amerikanske patentkontoret for egne briller og mjukvare.

Benzies har foreløpig ikke kunngjort noe selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3