- GTA 6 får seriens første kvinnelige hovedperson

Mens Rockstar skal ha ryddet kraftig opp etter varsler om dårlige arbeidsforhold.

27. juli 2022 16:22

​​(PressFire.no): Det er Bloomberg og journalist Jason Schreier som har skrevet en artikkel om arbeidskulturen hos spillutvikler Rockstar, som for noen år siden ble avslørt som en heller utrivelig plass å jobbe.

Ekstrem overtid i lange såkalte «chrunch»-perioder, kjønnsdiskriminering og ukultur på arbeidsplassen skal ha vært helt vanlig - noe som til slutt fikk hundrevis av ansatte til å snakke ut om arbeidsforholdene og å forlange endring.

Bloomberg rapporterer nå om at ting har blitt langt bedre de siste årene.

Selskapet skal ha kuttet ned på arbeidstider, ha utjevnet lønnsforskjeller mellom kjønnene og kvittet seg med ufine ledere. Frilansere skal ha fått tilbud om fast jobb, mens ansatte under pandemien fikk bonuser og gaver.

I tillegg skal selskapet ha blitt mer obs på hvordan spillinnholdet står i forhold til hendelser i den virkelige verden. Transfobiske vitser er blitt fjerner i nyutgivelser av spill, mens en ikke-utgitt politimodus i «GTA Online» ble ansett som for tonedøv og holdt tilbake etter drapet på George Floyd i USA.

Deres neste spill, «Grand Theft Auto VI», skal ifølge kilder i Rockstar ha en historie som er basert på den kriminelle duoen Bonnie og Clyde. 

Det betyr at serien (og selskapet) får sin første kvinnelige hovedrolle, som skal være fra latin-amerika.

Bonnie og Clyde var en amerikansk kriminell duo som drepte minst 13 mennesker og ranet en rekke banker før de ble skutt og drept av politiet i 1934. Deres historie har blitt fortalt i en rekke filmer og tv-serier, hvor duoen er blitt et et slags ikon for kriminalitet og romantikk.

Utviklingen av spillet har tatt lengre tid enn antatt, ifølge Bloomberg, ikke bare på grunn av pandemien, men også fordi Rockstar har sverget på å kutte ned på overtidsbruk - og fordi selskapet er litt i ferd med å finne seg selv på nytt.

Toppsjef Dan Houser, som var primus motor bak utviklingen av de tidligere spillene i serien, sluttet i 2019. Flere ansatte sier at det er utfordrende å utvikle et spill som er en satire på amerikansk kultur i disse dager - fordi de mener USA allerede fremstår som satire.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3