Gruppa bak Capcom-hackingen arrestert

Lekket informasjon om kommende spill.

24. oktober 2023 12:51

(PressFire.no): Det var i november 2020 at en hackergruppe kalt Ragnar Locker brøt seg inn på Capcom sine servere og lekket informasjon om ansatte og detaljer om en rekke kommende spill.

Dette inkluderte info om spill som «Resident Evil 4 Remake», «Dragon's Dogma 2» og mer.

Gruppa er også en såkalt «ransomware»-gruppe, der de bruker programvare til å låse maskinene hos de som hackes – og krever løsepenger for å låse de opp.

Til sine ofre skrev gruppa at de ikke måtte kontakte politiet: «Alt etterforskerne gjør er å ødelegge ting, så vi kommer til å publisere tingene dine om du ringer etter hjelp».

Disse pengene ble beslaglagt i forbindelse med tidligere arrestasjoner. (Foto: Europol)

Nå varsler Europol at de har arrestert personene bak gruppa.

I en uttalelse sier politiet at de samarbeidet med Interpol for å overvåke gruppa, og at de utførte et raid mot den antatte hovedpersonen forrige uke.

Han ble arrestert i Paris, og hjemmet hans i Tsjekkia ble ransaket. I etterkant har fem andre mistenkte blitt pågrepet og avhørt.

Dette følger arrestasjoner av to personer i Ukraina tidligere i etterforskningen.

En server satt opp i Sverige, som styrte en darkweb-server der informasjonen ble lekket, i tillegg til annen «infrastruktur» i Nederland, Tyskland og Sverige er blitt tatt hånd om av politiet.

I tillegg til angrepene mot Capcom har gruppa også angrepet Air Portugal og et sykehus i Israel.

Politiet i elleve land, inkludert USA, Japan, Ukraina og Sverige, samarbeidet i etterforskningen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3