Gårsdagens PSN-glipp skyldtes ikke hackerangrep

- Smutthullet på nettsidene er tettet, sier Sony.

19. mai 2011 12:33

I går skrev vi om et problem på Sony-nettsidene som lar deg bytte PSN-passord via browseren. Nettsiden Nylevia hadde funnet et smutthull og demonstrerte hvor enkelt det var å gå inn og forandre passordet til brukere gjennom denne Sony-nettsiden. Alt man trengte for å bytte passord var epostadressen og fødselsdatoen til eieren av en PSN-konto.

Sony tok ned denne siden etter å ha blitt tipset om sikkerhetsglippen.

Nå opplyser Patrick Seybold på PlayStation-bloggen at dette ikke dreide seg om et nytt hackerangrep, bare et smutthull.

- Vi tok midlertidig ned nettsiden der man kan endre PSN- og Qriocity-passord. I motsetning til hva noen rapporterte om var det ingen hack involvert, presiserer han.

Videre skriver Seybold at dette «sikkerhetssmutthullet» nå er fikset.

Deler av PlayStation Network ble sist helg skrudd på igjen, etter å ha vært offline i 25 dager i kjølvannet av et hackerangrep mot tjenesten. Du må endre passord før du igjen kan spille online på PS3. Patrick Seybold skriver på bloggen at man anbefaler folk å gjøre dette direkte via konsollen. Man kan også gjøre passordskiftet via nettsiden så snart den er oppe igjen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3