Greier du ikke å vente på «Diablo III»?

«Path of Exile» ligner noe veldig og kan prøves i helga.

11. mai 2012 07:37

(PressFire.no): «Diablo II» dundret gjennom spillverden som et godstog i år 2000. Som de fleste andre fenomen av samme størrelse, inspirerte det et langt kjølvann av lignende spill.

Tolv år senere står oppfølgeren for tur, og den får også selskap av en rekke «Diablo-kloner». Blant dem finner vi New Zealand-utviklede «Path of Exile».

Actionrollespillet har fortsatt ingen endelig slippdato, men har lenge vært spillbart i en lukket beta. I helgen kan du selv få en smakebit på det tradisjonelle actionrollespillet via en åpen prøvespilling.

Betatesten er åpen mellom klokken 02:00 lørdag natt og 08:59 mandag morgen, og du kan lese mer om hvordan du melder deg på her.

Noe nytt, noe gammelt

«Path of Exile» finner sted på det pilråtne og gjennomskitne kontinentet Wraeclast, i en dyster fantasiverden preget av alskens ulumskheter.

I likhet med spill som «Diablo» og «Torchlight» fyker man rundt i tilfeldig genererte omgivelser for å nedkjempe ulike skrømt. På veien erverver man seg nytt utstyr og bedre egenskaper.

Der sjangeren som regel lar deg leke med klassespesifikke egenskaper, skal man her kunne sette sammen helt egne, massive fedighetstrær med spesielle steiner man finner i felten.

Før den tid må man likevel velge én av de seks figurklassene Marauder, Ranger, Witch, Duelist, Templar og Shadow. Sistnevnte blir spillbar for første gang i den kommende betatesten.

Gratis, om du vil

Hele opplevelsen finner sted på Internett, hvor du spiller i egne økter med mellom fire og åtte spillere. Større folkemengder blir tilgjengelige i byer, hvor tanken er at man skal bytte og selge gjenstander.

Rollespillet skal ikke koste ei krone å spille når det kommer ut, og finansieres via såkalte «etiske mikrotransaksjoner».

Det vil si at man kan betale ekte penger for overfladiske gjenstander som ikke påvirker spillbalansen.

Spillet utgis i første omgang til Windows, og fullversjonen kan nok ventes før 2012 er omme.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3