Greide Lynyrd Skynyrds «Free Bird» på trippel hastighet i «Guitar Hero»

Uten å bomme.

7. november 2023 14:00

(PressFire.no): «Guitar Hero», spillet med plastgitaren som tok verden med storm i 2005, nådde enorme høyder

Spillene er jo fryktelig morsomme enda, så det er litt rart at hele konseptet døde ut så raskt – og i enkelte speedrun-kretser lever spillserien videre. Dette mye takket være utgivelsen av det «Clone Hero» til PC, hvor du kan spille nye og gamle låter.

Folk er blitt flinke i spillet, kan man si. Også har man Carny Jared, som nå har tatt den lengste og vanskeligste låta fra «Guitar Hero 2», «Free Bird», og greid 100 prosent av notene.

Ikke fryktelig imponerende sånn i utgangspunktet, men Jared greide det med hastigheten på låta skrudd opp til tre ganger vanlig.

Lynyrd Skynyrd-klassikeren er ikke bare spinnvill, men er også en maraton å lære seg, siden den starter med en svært lang og treig opptakt før en seks minutter lang solo slår inn.

Vi snakker her 1982 noter som er kokt ned fra ni til tre minutter – elleve i sekundet i snitt – der enkelte partier er så stappfulle at det er helt vilt.

Det tok 534 forsøk ifølge han selv, men han greide det til slutt, og slo den forrige rekorden – som «bare» hadde skrudd hastigheten opp til 235 prosent.

https://www.youtube.com/watch?v=bHFFzPm0T9k

Carny Jared ser seg ikke fornøyd med det: Hans neste mål er «Through the Fire and Flames» av DragonForce, som allerede er tilnærmet umulig, på dobbel hastighet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3