Gratisspillene for 3DS-eiere er nå tilgjengelig

Slik får du kloa i ti NES-klassikere.

1. september 2011 11:34

På oppsiktsvekkende vis, komplett med en personlig unnskyldning fra Nintendo-presidenten Saturo Iwata som tryglet om tilgivelse i en epost til japanske 3DS-eiere, ble prisen på konsollen sløyet med en tredjedel i august.

Og det bare få måneder etter lanseringen av 3D-spillmaskinen.

Som et plaster på såret om du er en av dem som kjøpte 3DS før prisreduksjonen, ble det rullet ut et såkalt 3DS-ambassadørprogram. Dette programmet gir deg ikke diplomatisk immunitet, men derimot totalt 20 gratisspill.

Først ti NES-klassikere, og senere i år like mange Game Boy Advance-titler. Dette skjer innen utgangen av 2011, lover Nintendo.

Dette gjør du for å laste ned NES-spillene

Disse ti NES-spillene er tilgjengelig fra og med i dag, altså 1. september. Og måten du får lastet ned spillene på er ikke nødvendigvis så enkel og intuitiv som man kanskje kunne trodd på forhånd. De befinner seg nemlig i en liste over tidligere nedlastede spill, altså i eShop-historikken din.

NB! Først må du har vært innom 3DS-onlinebutikken eShop, for å kvalifisere deg til å bli en såkalt 3DS-ambassadør. Og det før 12. august, som var datoen da priskuttet trådte i kraft.

Nintendo lover at hvis du ikke rakk å aktivisere eShop før fristen gikk ut, men har kjøpt en 3DS før 12. august, vil du få muligheten til å bli en ambassadør - om du for eksempel har tatt vare på kvitteringen fra konsollkjøpet.

Slik går du fram for å få de ti NES-spillene:

1. Start eShop.
2. Trykk på meny-knappen.
3. Rull ned til den siste valgmuligheten i denne menyen: «Settings/other».
4. Klikk på de titlene som det oppgis at du har lastet ned før. Det er i denne oversikten de ti NES-spillene befinner seg – selv om du altså ikke har lastet disse ned før.
5. Velg ett spill fra denne listen av gangen, og last ned.

Ikke fullversjoner

Nintendo har advart om at det kan ta litt ekstra lang tid om du vil laste ned i dag. Dette på grunn av stor pågang. Totalt vil disse ti NES-spillene kreve 311 blocks, som tilsvarer 38 megabyte.

Nå lurer du sikkert på hvilke spill du kan kose deg med, som et plaster på 3DS-såret etter at denne håndholdtkonsollen ble langt billigere for et par uker siden?

Det dreier seg om «Super Mario Bros.», «Donkey Kong Jr.», «Balloon Fight», «Ice Climbers», «The Legend of Zelda», «Wrecking Crew», «NES Open Tournament Golf», «Mario & Yoshi», «Metroid» og «Zelda II: The Adventure of Link».

Det er verdt å merke seg at disse spillene mangler lagringspunkter, ifølge Eurogamer. Dette fordi Nintendo har valgt å gi 3DS-ambassdørene en tjuvstart med såkalte «priority delivery versions», mens «fullversjonene» blir gjort tilgjengelig på eShop senere. (For de øvrige konsolleierne). Da kan du oppgradere din versjon gratis.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3