- Gratisspill kan få PlayStation tilbake på toppen

«Crysis»-sjefen roser Sony for «Dust 514».

5. november 2012 20:58

(PressFire.no): Både «Crysis»-sjefen og «Eve Online»-utviklerne er enige – om Sony spiller kortene sine rett når det kommer til gratisspill kan de ende på toppen av konsolltronen igjen.

- At Sony lager det spillet er et stort spill fremover, og de fortjener ros, forteller Cevat Yerli fra Crytek til MCVUK.com om «Dust 514».

- Hvis Sony omfavner gratisspill på en stor måte, kan PlayStation bli en nøkkelkonsoll.

Fra «Crysis» til gratis

Crytek utvikler nå gratisspillet «Warface» for pc, men skal være åpne for at det også kan dukke opp på konsoll. Spillet utvikles i CryEngine 3, som har blitt brukt for «Crysis 2» og kommende «Crysis 3».

Sony slipper også snart det ambisiøse «Dust 514» fra islandske CCP til PlayStation 3, som i utgangspunktet er gratis å spille, men vil ta betalt for innhold i spillet. Spillet er også koblet sammen med onlinespillet «Eve Online».

- Det er naturlig at utfordreren blir mer ambisiøs og tar flere risker enn markedslederen, forteller CCP-sjefen David Reid.

- I forrige generasjon var jeg hos Xbox og det gikk på ræv. Og da var det Xbox som gjorde gærne ting med Xbox Live og slikt.

- Fem år senere har ting forandret seg og nå er Sony mer aggressive. Det er en kynisk bransje og det føles som om vi nå ser en ny vending.

Ny modell

Nylig slapp Sony en gratisversjon av karaokespillet «Singstar», hvor de kun tar betalt for låtene.I tillegg må du eie en mikrofon som fungerer med spillet. 

Sony er imidlertid ikke helt alene - Microsoft slipper også gratisspill på både pc og Xbox 360. I fjor slapp de «Age of Empires Online» til pc, og nå slipper de snart «Happy Wars» til Xbox 360 (som riktignok krever Xbox Live-abonnement).

De siste årene har gratismodellen nærmest blitt gjeldende når det kommer til massive onlinespill, og selv nylig slupne «Star Wars: The Old Republic» vil nå snart lansere en gratisversjon.

Mange mener også at norskutviklede «The Secret World» burde ha blitt lansert som gratisspill.

«League of Legens» og «Dota 2» er også ekstremt populære gratisspill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3