- «Grand Theft Auto V» blir enormt

Storspillet nærmer seg, ifølge ryktene.

21. juni 2011 10:24

Rockstar Games har foreløpig holdt potte tett om oppfølgeren til storselgeren «Grand Theft Auto IV», som kom ut for tre år siden. 

I tillegg til å ha lansert «Red Dead Redemption» i fjor og gitt ut årets «L.A. Noire», har ryktene om et «GTA V» nå begynt å florere. Man trenger ikke ha aspirasjoner om å bli den neste Snåsamannen for å tippe at arbeidet med et nytt «GTA»-epos har pågått i en lang tid allerede.

Rollelisten til dette nye spillet ble angivelig snust opp av Superannuation i mars – og det meste tyder på at vi kommer til å stifte bekjentskap med et persongalleri minst like fargerikt som vi er vant til fra denne serien.

Noen eksempler:

Mitch Hayes – Irriterende, høyt dekorert FBI-agent som er i god fysisk form. Drikker lavkarbo-øl men har likevel en sans for humor.
Brother Adam – En walisisk munk/kultleder/yogalærer. Veldig myk, og opptatt av å utforske dine spenninger gjennom massasje.
Eddie – 47 år. «Hasjevangelist». Startet å røyke da han var 30, og er nå en ledende talsmann for marijuanaens fantastiske egenskaper.

Det er flere ledetråder som peker mot at turen denne gang går til Los Angeles. I «GTA IV» fikk vi boltre oss i det New York-inspirerte Liberty City. Da var hovedpersonen Niko Bellic, en 30 år gammel eks-soldat som flytter fra Øst-Europa til USA for å forfølge den amerikanske drømmen.

Vanligvis så velinformerte GameSpot har snakket med «en kilde nær Rockstar» som bekrefter at arbeidet med en oppfølger er godt i gang. Man er allerede i gang med den siste poleringen og implementeringen av de siste mini-spillene, sier denne tysteren. Størrelsen på spillet skal visstnok bli enormt, og en lansering i løpet av 2012 er «veldig sannsynlig».

Når kommer Rockstar til å formelt annonsere «Grand Theft Auto V»? Vi venter i spenning. 

Trailer fra utvidelsene The Lost and Damned og The Ballad of Gay Tony, som ble sluppet i kjølvannet av «GTA IV» - i denne sammenheng døpt «Episodes from Liberty City».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3