Går Nintendo NX tilbake til kassetten?

Ny info peker mot at konsollen vil bruke spillkort istedet for plater.

5. mai 2016 19:17

(PressFire.no): Det er alltid kos med ryktebørs før konsoller, og det begynner virkelig å ry på med gøyal visking og tisking rundt Nintendo NX.

Er det en hjemmekonsoll? Er det en håndholdt? Er det begge deler? Har kontrolleren en skjerm? Hva er greia med skyløsningen? Bakoverkompatibel?

Men noen rykter har mer hold enn andre, og flere har dukket opp gjennom papirspor lagt igjen av Nintendo selv.

For eksempel tok Nintendo for en stund siden patent på en konsoll som ikke har diskdrev i det hele tatt, og nå har det kommet enda mer drivstoff på bålet om at konsollen kanskje ikke blir helt som standarden.

Huff and puff.

Return of the Cartridge

I mange år nå har Nintendo brukt et selskap som heter Macronix til å produsere kortene DS- og 3DS-spill ligger på, og de har nettopp gitt ut sine spådommer for året som kommer til sine investorer.

- Nintendo har annonsert at de vil gi ut en nestegenerasjons-konsoll i mars neste år, og konsollen vil ha en verdensomspennende lansering. Derfor forventes ROM-salget å økes i det siste halvåret i (finans)året, med et godt potensiale for vekst, skriver den japanske økonominettsiden Money-Link, gjenfortalt av ScreenCritics.co.uk.

Macronix har produsert 3DS-kort med en makskapasitet på åtte gigabyte, men skal etter sigende ha begynt å teste en ny type kort som benytter seg av ny teknologi og har plass til 32 gigabyte.

Macronix-sjef Wu Miin nevner Nintendo flere ganger når han skal beskrive fremtiden til selskapet, der de er «en viktig kunde» og han forventer en stor ordre fra det japanske spillselskapet mot slutten av året.

- Tidligere har salgsresultatene hatt en topp i det tredje kvartalet (oktober til desember), og så gått ned i det fjerde, men siden Nintendo har sagt at den nye plattformen blir lansert i mars neste år, så kan salgene i fjerde kvartal bli like bra som det tredje.

For spill eller maskin?

Det skal derimot sies at vi ikke vet om dette betyr at spillene vil komme på kort i fremtiden, eller om det heller refererer til at konsollen vil ha mer innebygd minne – for eksempel for å ha operativsystemet helt separat fra en eventuell harddisk.

Men tanken på å bruke lynkjappe kort til spill er en god en, om enn kanskje paradoksalt nok litt for tidlig en. 32 gigabyte er ikke kjempemye i 2017 for en hjemmekonsoll, og større kort vil være å foretrekke.

Det sagt, Wii U-disker brukt i dag makser foreløpig på 25 gigabyte (men maskinen kan lese disker med 50), og de senere 3DS-kortene er langt større enn de som var tilgjengelige på dag én.

Også kan det jo selvfølgelig være at disse kortene skal brukes på Nintendos neste håndholdte.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3