Hvem kommer med de største nyhetene?

Apple og Microsoft viser kortene samtidig.

1. juni 2011 11:08

Neste uke samles verdens spillpresse for å dekke det som kanskje er den viktigste messen for elektronisk underholdning – E3 i Los Angeles. Hver sommer blir L.A. Convention Center et gigantisk og kaotisk utstillingsvindu for hva spillbransjen vil ha på menyen i fremtiden. I den sammenheng har de største aktørene vanligvis en pressekonferanse, hvor de forkynner selskapets fremtid.

Plattformprodusentene Nintendo, Sony og Microsoft har hver sin pressekonferanse som bevisst ikke overlapper hverandre – det er tross alt mange av de samme journalistene som skal dekke alle konferansene.

I år havner imidlertid Apples årlige pressekonferanse midt under Microsofts, mandag 6. juni.

Det var fra før kjent at Apple ville holde en slik brief under årets E3, men dato og tidspunkt har først blitt bekreftet nå. Tidspunktet har imidlertid vært det samme hver juni, som nå også har blitt bekreftet til i år også. 

Under Game Developers Conference i april valgte Apple å annonsere iPad 2 samtidig som Nintendo hadde sin pressekonferanse, hvor det ble snakket om Nintendos nye håndholdte 3D-konsoll, Nintendo 3DS.

Offisielt skal Apple bruke pressekonferansen til å snakke om «fremtiden til iOS og Mac OS».

Med lanseringen av iPhone og iPad har Apple på rekordtid etablert seg som en stor aktør i spillmarkedet, og det uten å nødvendigvis gå de tradisjonelle trappetrinnene i spillbransjen. Det er spesielt Sony og Nintendo, med sine håndholdte konsoller, som har møtt en utfordring etter slippet av iPhone og iPad.  

Sony Ericsson har i tillegg møtt hard konkurranse på mobilmarkedet, men har hatt suksess etter at de allierte seg med Google og deres mobile operativsystem, Android. I tillegg har de en satsing for PlayStation-spill på Android-telefoner.

Med Windows Mobile 7 har Microsoft også en satsing på mobil, hvor mobilsystemet skal knyttes opp mot Microsofts onlinespillingstjeneste Xbox LIVE. Nokia annonserte tidligere i år at de nå skraper Symbian-systemet til fordel for Windows Mobile 7 i sine fremtidige modeller.

Pressekonferansen til Apple vil holdes i Moscone-senteret i San Francisco. Deler av PressFire-redaksjonen vil være i Los Angeles på tidspunktet, men vi vil dekke både E3 og Apple-konferansen direkte via vårt splitter nye livestudio.

Oppdatert! Apple har alltid hatt sin årlige konferanse tidlig i juni, på samme tidspunkt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3