Googles papp-VR en stor suksess

Har sendt ut over fem millioner så langt.

28. januar 2016 15:42

(PressFire.no): Ah, VR-drømmen.

Den har vært en lovnad siden starten på nittitallet, men det skjedde liksom ingenting (annet enn et par produkter som kom og gikk – host host, Nintendo).

Utrolig nok: nå er vi snart her.

Takket vært absurde teknologiske steg de siste ti årene har plutselig «alle» en liten supercomputer i lomma som lar enhver prøve ut VR om de kjøper enkelt utstyr å pakke mobilen i.

I tillegg til de dedikerte ultraversjonene fra utviklere som Oculus og HTC, så finnes det også noen billige til ekstremt billige varianter.

Les om verdens minste VR-briller her.

Google Cardboard har vært én av disse, og spørsmålet om mannen i gata faktisk bryr seg nok om VR til at det noen gang kan bli en kommersiell suksess – The Next Big Thing – ser ut til å være besvart.

Millioner har prøvd

I går kunne Google slå seg på brystet med noen imponerende tall.

Hele fem millioner enheter er sendt ut til konsumenter, og hver av de har minst fem VR-apper installert på Android-telefonene sine.

Det finnes over tusen apper som implementerer en virtuell virkelighet så langt på Google Play – den mest nedlastede er «Chair in a Room», et «spill» hvor du rett og slett sitter og kikker deg rundt, mens nifse ting skjer.

Det er også blitt tatt over 750 000 bilder som er kompatible med å kikke seg rundt «inni» de. Du tar slike bilder med «Cardboard Camera»-appen, og bare flytter telefonen rundt i en sirkel eller sfære for å ta 360-graders panoramaer.

Det er ikke bare stillbilder som funker - også YouTube-appen har fått kjørt seg i VR – Googles brukere har sett over 350 000 timer med innhold siden tjenesten kom.

Hold på trusa, folkens. Det kan faktisk se ut som om dette vil ta av.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3