Google-tilgangen i «Pokémon Go» for iPhone var en tabbe

Stenger selv tilgangen.

12. juli 2016 13:47

(PressFire.no): «Pokémon Go»-feberen på mobiltelefoner herjer over store deler av verden, inkludert Norge. Det til tross for at spillet ikke offisielt har blitt sluppet her hjemme, verken til Apple-plattformer eller Android.

Den senere tiden har det også dukket opp informasjon som tyder på at iPhone-versjonen av spillet ber om full tilgang til Google-kontoen din, noe som har skapt bekymringer for hvilken informasjon utvikleren får tilgang til.

Datatilsynet ber brukerne være oppmerksomme for hvilken tilgang de gir bort i denne typen apper.

En tabbe

Nå viser det seg imidlertid at var en feil fra utvikleren Niantic å be om tilgangen og at de faktisk ikke henter ut mer enn brukernavn og e-post-adresse.

- Vi oppdaget nylig at kontosystemet til «Pokémon Go» på iOS feilaktig ber om full tilgang til brukerens Google-konto. Det sagt henter «Pokémon Go» kun grunnleggende informasjon fra Google-profilen (spesifikt brukernavn og e-post-adresse) og ingen annen informasjon fra Google-kontoen blir hentet ut, heter det i en uttalelse fra Niantic Labs.

Stenger snart

Ifølge pressemeldingen skal Google ha bekreftet at de ikke har hentet ut personlig informasjon fra brukerne, og vil snart redusere tilgangen.

Android-versjonen skal ikke ha bedt om full tilgang til Google-kontoen. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3