Google stopper salget av «My Child Lebensborn»… igjen

Utvikleren: - Knyttet til familie-vilkårene.

20. januar 2020 14:31

(PressFire.no): Det norske prisbelønte spillet om tyskerbarna, «My Child Lebensborn», har igjen havnet i uføre med den store teknologigiganten Google og deres digitale butikk.

Spillet er nå fjernet fra Google Play-butikken. Det kan også den offisielle Twitter-kontoen til spillet også bekrefte.

Det jobber nå med å finne ut hva som er problemet og mener selv at det er knyttet til familie-vilkårene til plattformen å gjøre.

Daglig leder i Sarepta Studio, Catharina Bøhler, forteller til PressFire at det er et automatisk system som har fjernet spillet fra butikken.

- Deres automatiserte system sa at vi har valgt feil målgruppe da vi la ut spillet, ut ifra deres analyser av butikkfronten.

Hun forklarer videre at de i kontakt med Google har blitt oppfordret til å spesifisere i beskrivelsen at spillet ikke egner seg for små barn – i tillegg til aldermerkingen.

Bøhler det gir mening at de ønsker være forsiktige når det kommer til barn og innhold.

De forventer nå at spillet kommer opp igjen i løpet av noen dager.

Dette er ikke første gang at spillet fjernes fra butikken – bare dager før spillet ble belønnet med en BAFTA-pris ble spillet også i fjor fjernet fra butikken.

Den gangen skal problemet ha vært knyttet til nazi-symbolikk, som enkelte land skal ha regelverk mot.

Det var imidlertid vanskelig å finne ut konkret hva som var problemet med spillet. Til slutt skal Google ha tatt en egen vurdering og lagt ut spillet igjen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3