Google Stadia-pris og lanseringsplaner lekket

Blir en miks av abonnementsløsning og spillsalg.

6. juni 2019 15:54

(PressFire.no): Google skal holde en presentasjon av spillstrømmetjenesten Stadia i kveld, men allerede nå starter lekkasjene.

«Darksiders Genesis» har allerede blitt avslørt som et Stadia-spill, og nå har også prisstrukturen til tjenesten blitt lekket, takket være den kanadiske avisen La Presse som har trukket i avtrekkeren litt tidlig.

Det blir ikke en ren Netflix-variant dette, men heller en slags miks der du betaler et abonnement for enkelte spill og rett frem kjøper andre.

Prisen for abonnementet, kalt Stadia Pro, er rundt 80 kroner måneden og vil gi deg tilgang til enkelte spill i 4K oppløsning og 60 bilder i sekundet. Denne skal lanseres i november.

En gratisversjon, kalt Stadia Base, skal lanseres i 2020 og vil gi tilgang til spillene i 1080p.

Men i tillegg til disse abonnementsløsningene vil det også være mulig å kjøpe spill på tjenesten og spille de via skyen. Dette krever såvidt vi kan tolke ikke et abonnement.

Det skal være 31 spill som kan kjøpes ved lanseringen av tjenesten, inkludert «Doom», «Assassin’s Creed Odyssey», «The Division 2» og den nyeste «Tomb Raider»-trilogien.

En spesialpakke til rundt 1100 kroner skal også lanseres. Den inneholder den nye Stadia-kontrolleren, en Chromecast Ultra, «Destiny 2» og tre måneder med Pro-abonnementet.

Googles presentasjon er altså klokka 18:00.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3