Google Stadia ønsker progresjon på tvers av alle plattformer

Men ikke alle er hypp.

10. september 2019 12:31

(PressFire.no): Det er i en YouTube-video hos Stadiacast at produktsjef for Google sin nye strømmesatsing på spilling avslører detaljer om deres tanker om progresjon i spill på tvers av plattformer.

John Justice forteller at de jobber med å få til progresjon på tvers av plattformene til alle titlene de får til Stadia – at du kan spille på én plattform, for eksempel PlayStation, Xbox eller Switch, og så ta med deg progresjonen videre til strømmetjenesten Stadia.

- Det er noe vi ser som en nøkkeldel for neste generasjon. Vi jobber for at nestegenerasjon handler om åpenhet, det handler om muligheten til å spille på tvers av vennegruppene dine, det er om å ta ned lukka systemer, det handler om å beholde progresjonen din uansett hvor du befinner deg, sier Justice i videoen.

Han erkjenner videre at de har støtt på utfordringer med enkelte plattformer.

-Ikke alle spillplattformer er helt med på dette, og noen av dem er med for noen titler og ikke for andre.

Da Google annonserte Stadia var det mange som antok at det kom til å være en «Netflix for spill» - et abonnement med et bibliotek hvor man betaler for tilgangen per måned.

Det viste seg å ikke være riktig – man betaler for strømmingen med et abonnement, i tillegg til at man må kjøpe spillene for tjenesten.

Dette skal ifølge Justice være en av de største misforståelsene rundt tjenesten og påpeker at man med Stadia slipper å kjøpe nye konsoller.

Han vedkjenner også at enkelte har misforstått forskjellen mellom base- og Pro-abonnementet – hvor sistnevnte sammenlignet med PS Plus og Xbox Live Gold – altså et abonnement med visse fordeler og innhold.

Stadia lanseres i november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3