Google lanserer Apple Arcade-konkurrent

Flere klassikere med.

24. september 2019 12:01

(PressFire.no): Det var i forrige uke at Apple lanserte sin nye spillsatsing Apple Arcade – et abonnement som gir deg tilgang til et bibliotek med nye spill. Vår testkanin lot seg imponere.

Nå svarer Google med sin egen variant Google Play Pass.

Prisen blir den samme som Apple Arcade og i likhet vil den også gi ubegrenset tilgang til et bibliotek med spill. I tillegg blir spillene fullstendig uten annonser eller mikrotransaksjoner.

Men der Apple Aracade i stor grad har sikret seg nye og uutgitte spill satser Google på allerede utgitt spill, i tillegg til noen klassikere.

Blant spillene finner vi blant annet «Limbo», «Terraria», «Thimbleweed park», «Star Wars: The Knights of the Old Republic», «Monument Valley 2», «Titan Quest» og «Stardew Valley».

På lansering teller katalogen rett over 50 spill og en liten håndfull apper, men Google lover rundt 350 titler etter hvert og at det legges til nye titler per måned.

I tillegg lanseres tjenesten med ti dager gratis prøveperiode og hvor det første året bare koster 1,99 dollar per måned. Altså rundt 20 kroner per måned det første året.

Det hører også med til historien at om du allerede eier noen av spillene i Play Pass-katalogen, så vil eventuelle annonser fjernes og ekstra innhold legges til som del av abonnementet.

Foreløpig lanseres imidlertid tjenesten kun i USA, men hvor resten av verden skal ligge i planene «snart».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3