Google har ingen planer om å inkludere spillabonnement på Stadia

- Noen har lyst til å kjøpe ett spill.

26. november 2020 19:07

(PressFire.no): Det har gått et år siden Google lanserte sin spillstrømmetjeneste Stadia, og nå snakker nestsjef for tjenesten, John Justice, ut om fremtiden i et lengre intervju med The Verge.

Google fikk mye kritikk for å ikke levere funksjonalitet som var lovet ved lansering, og enda trenger du Chromecast Ultra for å spille på TV-en din selv om disse har innebygd Chromecast. Også mangelen på spill er blitt kritisert, men det er nå nesten 100 å finne på tjenesten.

Stadia har blitt gratis å bruke, mens de som betaler for et månedlig abonnement vil få høyere oppløsning (4K vs. 1080p) og noen gratis spill per måned – ikke ulikt Games for Gold på Xbox og PlayStation Plus.

Den kommende Amazon-varianten av spillstrømming, Luna, eller de eksisterende utgavene i xCloud og PlayStation Now, gir tilgang til store spillbiblioteker som en del av tjenesten.

Dette er noe Google sier de ikke vurderer med Stadia fremover, selv med suksessen Microsoft har hatt med Xbox Game Pass.

- Stadia er gratis. Plattformen er gratis, flerspiller er gratis, du kan få tak i spillene på den måten du har lyst til å få tak i spillene på. For mange er det en bra ting, sier Justice.

- Folk ønsker valg. Noen har lyst til å kjøpe ett spill og spille det uten noen abonnement.

Når «Cyberpunk 2077» lanseres om drøye to uker, kommer det samme dag til Stadia, noe Justice mener Google bør se på som et make-or-break-scenario for tjenesten.

En av måtene de skal få folk til å velge deres plattform på er å gi bort Stadia Premiere Edition ved forhåndsbestilling (som inkluderer kontroller og Chromecast Ultra). Du vil derimot ikke få settet for noen uker etter lansering, og Google tar forbehold om at du ikke får det før etter jul.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3