Google fjerner 13 spill etter avsløring av skadevare

Over halv million påvirket.

27. november 2018 14:41
Her er spillene (klikk for større)

(PressFire.no): Det var sikkerhetsekspert og malware-forsker Lukas Stefanko som på Twitter avslørte at 13 spill på Google Play inneholdt såkalt malware – skadelig programvare som installeres uten at du vet det.

Felles for alle er at de er lagt opp av utvikler Luiz O. Pinto – sannsynligvis et pseudonym.

Spillene er alle kjørespill med titler som «Truck Cargo Simulator», «Extreme Car Driving» og «Motor Cross Extreme», som er forholdsvis generelle titler som stimulerer enkle søketreff.

Ifølge Stefanko skal over 560 000 ha lastet ned spillene, som igjen har installert skadevaren på mobiltelefonene.

Når spillet ble lastet ned og installert skal det ha lastet ned en ny app kalt «Game Center» som ble installert i bakgrunnen, før den slettet ikonet på hjem-skjermen. Dermed kunne brukeren ikke få med seg at installasjonen hadde skjedd.

Techcrunch.com skal ha klart å spore nedlastingen til en tyrkisk app-utvikler i Istanbul, som ikke har svart på henvendelsene.

Appen skaffer seg tilgang til både mobiltelefonen og nettverk, og vil vise annonser på telefonen din uten ditt samtykke. Det er usikkert om den også foretar seg mer dystre innhogg i hva du gjør på telefonen, men i teorien kan sensitiv informasjon loggføres, kopieres og sendes tilbake til utvikleren.

Google har nå fjernet spillene fra Google Play og bekrefter overfor Techcrunch.com at de er fjernet for brudd på retningslinjene.

Har du et av disse spillene installert bør de slettes straks. Du kan se listen over de i bildet øverst i saken (klikk for større).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3