GOG.com i hardt vær etter fjerning av taiwansk spill som gjorde narr av Kinas president

«Vi har fått mange meldinger fra spillere» skal være grunnen.

17. desember 2020 06:36

(PressFire.no): Et gufs av sensurering traff spillbransjen etter at skrekkspillet «Devotion», lagd av Taiwanske Red Candle Games, kom på Steam i fjor.

Skrekkspillet «Devotion» er ikke for de sarte.

Spillet ble godt mottatt da det kom, men etter at det viste seg at spillet inneholdt vitsing med den kinesiske presidenten Xi Jinping som sammenlignet han med Ole Brumm, ble utviklerne utsatt for en massiv «review bomb»-kampanje av kinesiske spillere som gjorde at spillet endte opp med en dårlig score på Steam.

Etter hvert ble spillet tatt ned av utviklerne, som beklaget flere ganger og lovte å endre innholdet. Spillet har enda ikke kommet tilbake på Steam.

I stedet skulle spillet komme ut på CD Projekt (som også lager «Cyberpunk 2077» og «The Witcher»-serien) sin nettbutikk GOG.com – det kunne nettbutikken melde i sosiale medier onsdag.

Men slik blir det ikke. Noen har tydeligvis kontaktet nettbutikken med sinnastemmen skrudd på, for bare timer etter at den opprinnelige meldingen om lansering gikk ut, trekker nå GOG spillet fra de virtuelle hyllene før det i det hele tatt kom ut.

- Tidligere i dag ble det annonsert at spillet «Devotion» kommer til GOG. Etter å ha mottatt mange meldinger fra spillere har vi bestemt oss for å ikke ha spillet i vår butikk, skriver nettbutikken på Twitter.

Dette har satt sinnene i kok hos svært mange, som anklager CD Projekt for å la seg undertrykke av kinesiske spillere eller eventuelle myndigheter. Men det er ikke bare spillerne som har sett seg lei på de mange feiltråkkene GOG og CD Projekt har gjort gjennom tidene, også spillutviklere fordømmer det hele.

«Among Us»-kommunikasjonssjef Victoria Tran ba fansen støtte utviklerne ved å kjøpe deres tidligere spill, «Detention», på Steam eller mobil.

- Jeg er så frustrert over avgjørelsen og ordlyden de valgte på dette, selv om det ikke hadde vært en tydelig løgn, skriver hun.

Andre har tatt det enda et hakk videre. Megan Fox, en av gründerne av Glass Bottom Games, som holder på å lage spillet «SkateBIRD», sier de nå ikke lenger ønsker å gi ut sitt kommende skatespill på GOG.

- Tidligere i dag var det antatt at «SkateBIRD» skulle komme ut på GOG. Etter å ha mottatt én melding fra GOG som kutter ut en utviklerkollega, har vi bestemt oss for å ikke ha spillet vårt på deres butikk, skriver Fox sarkastisk på Twitter.

Glass Bottom Games har også spillet «Hot Tin Roof: The Cat That Wore A Fedora» på GOG, men de jobber nå med å få dette fjernet. I stedet vil alle spillene deres gis ut DRM-løst på Itch.io.

GOG eller CD Projekt har ikke kommet med andre uttalelser enn sin opprinnelige twitter-melding.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3