Konge-comeback!

Kongen er tilbake med stil! «Donkey Kong Country Returns» skal være lanseringsklart til Wii før jul.

18. juni 2010 11:55

Hvis jeg skulle tilbringe flere år på en øde øy, og jeg bare kunne ta med ett spill til Super Nintendo, ville «Donkey Kong Country» være et åpenbart valg for min del. Selv om «Super Mario World» er fantastisk, ble jeg totalt lamslått første gangen jeg spilte «Donkey Kong Country» på Super Nintendoen til fetteren min.

Når så Reggie Fils-Aime stod der på scenen under Nintendos E3-pressekonferanse og snakket om det nye Wii-spillet fra Retro Studios, fanget han min interesse. Idet velkjente toner strømmet ut fra høyttalerne på scenen kjente jeg hårene reise seg på armene.

Lenge før selve traileren (som du kan se nederst i denne saken) begynner å snurre vet jeg hva som kommer. Retro Studios har til nå stått bak de mange anerkjente «Metroid»-spillene til Gamecube og Wii.

Her kan du lese flere saker fra E3 2010.

KLASSISK KONG

Noen spill setter sine spor, og selv 15 år etter jeg for første gang hørte hovedsporet fra «Donkey Kong Country» er det øyeblikkelig gjenkjennelig.

Selv om jeg visste at det var snakk om et nytt «Donkey Kong Country»-spill, hadde jeg aldri våget å håpe på at «Donkey Kong Country Returns» skulle være i «old-school»-pseudo-3D.

Enhver som en eller annen gang har hatt noen forfatning med «Donkey Kong Country» må ha kjent de nostalgiske følelsene springe frem. Jeg hadde lyst til å løpe ut på balkongen og rope ut til hele verden hvor glad jeg var for denne annonseringen. Det ble med at jeg hoppet opp og ned i sofaen mens jeg sang en liten gledessang i stedet.

Som man ser i traileren så er flere klassiske spillmoment med i det kommende «Donkey Kong Country Returns»; neshornet Rambi, tønnene som skyter Donkey og Diddy videre i spillet og ikke minst de vanskelige «gruvevogn»-brettene der man må være våken for å komme seg helskinnet igjennom de mørke gruvene.


«Donkey Kong Country Returns» skal ifølge Nintendo være klart før jul.

Se E3-traileren til «Donkey Kong Country Returns»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3