– Gjør det som føles riktig

Regissøren sier fansen kan boikotte «Diablo II»-remasteren om de vil.

20. september 2021 11:29

(PressFire.no): «Diablo II»-remasteren er ute denne uka, men lanseringen har blitt noe overskygget av det pågående søksmålet mot utgiver Activision Blizzard og avsløringen om hvordan lederskikkelser i selskapet har behandlet de ansatte.

Selv om det er Vicarious Visions som lager spillet, har disse også merket påkjenningene av det som har skjedd i moderselskapet.

Til Axios.com sier regissør på spillet, Rob Gallerani, at beskyldningene gjorde at deres eget studio også startet interne undersøkelser.

I sosiale medier er det flere som roper om et boikott av fre​mtidige Activision Blizzard-spill, mens andre mener dette vil påføre unødvendige tap for utviklerne som faktisk jobber med å lage spill – og at det er ledelsen som er synderne.

Gallerani sier at det er opp til spillerne selv om de vil boikotte «Diablo II: Resurrected», og oppfordrer spillerne til å «gjøre det de føler er riktig»

Studioet har overhalt spillets visuelle del, men skal ha beholdt alt av den gamle spillmotoren. Etter kjønnstrakasseringsbeskyldningene mot Activision gikk de derimot gjennom innholdet i spillet for å se hvor de kunne gjøre forbedringer.

For eksempel ble spillets Amazon-kriger gitt et mer passende antrekk for en kriger.

– Vi ønsket at alle figurene skulle se ut som krigere som kjempet mot demoner fra helvete, ikke folk som har ramlet ut av en nattklubb.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3