Gjett hvilke spill hitten «Stranger Things» er inspirert av?

29. august 2016 18:21

(PressFire.no): I sommer tok åttitallshyllesten «Stranger Things» fra Netflix verden med storm, blant annet fordi referansene til kjente og kjære filmer fra åttitallet sto i kø.

Men skaperne av serien avslører nå at det er ikke bare filmer fra oppveksten som har inspirert dem når de har laget den elskede serien- også spill har påvirket dem.

I et ferskt intervju med IGN avslører det hvilke spill som har vært med å forme serien.

- «Silent Hill» er åpenbart

- «Silent Hill» er en av spillene folk har skjønt, fordi med det visuelle i opp ned-verdenen m,ed tåka og skogen som drypper, forteller Ross Duffer i intervjuet og fortsetter.

- Det er åpenbart at vi har sett på det spillet for å visualisere den andre verdenen, så det er en stor en.

Broren Matt skyter videre inn «The Last of Us» som en inspirasjonskilde.

- Jeg elsker det spillet og historiefortellingen, og mye av utseende. Vi er også store fans av «Dark Souls»-spillene, og det er noe med når du spiller «Dark Souls», hvor du umiddelbart er i ett med universet. Det har med det visuelle å gjøre, det har med lyddesignet å gjøre og du er bare umiddelbart ukomfortabel og spent.

- Vi ville at du skulle ha den følelsen når du er inne i opp ned-verdenen, forteller Matt Duffer.

Spiller mye

Han forteller videre at det finnes flere inspirasjoner fra spill, og at de sannsynligvis ikke er klar over alle engang.

- Vi spiller, og har alltid spilt masse videospill og jeg føler at det er masse av det som må ha smittet over på tv-serien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3