Gjett hva denne karen fikk prisen for?

Webby Awards 2011 delt ut.

14. juni 2011 11:24

Vinnerne av årets Webby Awards har nå blitt annonsert, og blant de utkårede finner vi blant annet mobilspillet «Angry Birds» og Justin Bieber.

Det finskutviklede spillfenomenet med fugler og griser i hovedrollene, som også tidligere har høstet en rekke priser, fikk både utmerkelsene Beste mobilspill og Folkets pris.

«Angry Birds» ble først sluppet til Apple-plattformene, men har senere blitt gitt ut til en rekke mobiltelefoner og plattformer. Det skal nå ha blitt lastet ned over 200 millioner ganger og fikk tidligere i år også en pris for Best Casual Game under Mobile Gaming Awards i Barcelona, Spania.

Også tenåringsidolet Justin Bieber mottok en pris stemt frem av folket for sin humoristiske video - «Justin Bieber Takes Over» fra Funny or Die. Funny or Die mottok faktisk hele åtte priser under seremonien, hvor skuespiller Zach Galifinakis fikk en pris for sin talk show-parodi, «Between Two Ferns».

Lifetime achievement-prisen gikk til Martin Cooper – mannen som på syttitallet fant opp mobiltelefonen. 

Tidligere «Friends»-stjerne Lisa Kudrow fikk også en pris for sin nettbaserte tv-serie, «Web Therapy». Etter at serien hadde premiere på nettet i 2008, begynte tv-kanalen Showtime også å vise den på tv i 2010. (Se en episode i bunnen av artikkelen.)

I tillegg vant reklamefirmaet Wieden + Kennedy en pris for sin populære videokampanje for Old Spice. De fant dessuten prisen for Årets reklamebyrå.

Ipad-applikasjonen Flipboard fikk flere priser, mens mobiltjenesten Foursquare fikk heder og ære for sin bruk av GPS-teknologi.

Det er også verd å nevne at Arcade Fire vant en pris for den HTML5-baserte musikkvideoen «The Wilderness Downtown» og at The New York Times vant hele tre priser.

Webby Awards er en prisutdeling til teknologi- og internett-relaterte produkter og blir ofte omtalt som internettets Oscar-pris.

Se listen over alle vinnerne her.

Foto: Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3