Gir ut ny håndholdt konsoll med spill fra «Katamari»-skaperen - og sveiv

23. mai 2019 09:57

(PressFire.no): Det er utgiveren av «Firewatch» og det kommende «Untiteled Goose Game» som plutselig har annonsert en splitter ny spillkonsoll – som blant annet styres med en sveiv.

En sveiv!

«Playdate» er navnet på den gule Game Boy-lignende saken, som utgiver Panic skal pakke inn tolv spill på, blant annet et fra Keita Takahashi – skaperen av blant annet «Katamari Damacy».

Det er de vanlige A-, B- og pause-knappene, styrekors og høyttaler på den, men det er nok sveiva som flippes ut fra høyre side som tar mest oppmerksomhet. Den skal brukes til å styre spill, ikke lade opp konsollen, forresten.

Skjermen er svart-hvit og har ikke lys, så den autentiske «vri seg rundt for å se best mulig»-følelsen kommer nok tilbake for de av oss født før 2003, men Panic sier dette er en skjerm av ekstremt god kvalitet.

De tolv spillene skal lanseres ett og ett hver uke i tre måneder og lastes ned via wifi, men det åpnes også opp for at hvem som helst skal kunne utvikle til maskinen, så vi forventer mer info om en eventuell nettbutikk på den også.

Du finner mer info om den håndholdte konsollen her. Panic sier de håper å kunne ta imot ordre mot slutten året og begynne å sende ut de første utgavene på starten av neste år. Prisen er 149 dollar, eller rundt 1300 kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3