Gir ut diger «Turrican»-samlepakke

Og nyversjoner lanseres til Super Nintendo og Sega Mega Drive.

27. august 2020 22:34

(PressFire.no): Det var ventet at en avsløring rundt den gamle «Turrican»-serien av Factor 5 skulle komme under dagens Gamescom-sending – og mange hadde håpet på enten et nytt spill eller en oppussing av de gamle.

Det er retro-utgiver Strictly Limited Games som gir ut spillene på nytt, men skulle vise seg at det ikke er snakk om en remaster eller remake.

I stedet samles alle originalversjonene i serien i en samlepakke til PlayStation 4 og Switch – ikke Xbox One eller pc – i all sin pikselerte herlighet som kan forhåndsbestilles nå.

I pakken får man med «Turrican», «Turrican 2» og «Turrican 3» i sine Amiga-versjoner. Sistnevnte er en port av «Mega Turrican» på Sega Mega Drive, som også følger med som en egen versjon. Til slutt er det «Super Turrican» og «Super Turrican 2» som kom på Super Nintendo.

Fem spill altså, eller seks om man teller «Mega Turrican» for seg selv, men hovedpakken inneholder også lydspor på fire CD-er, en Turrican-figur, en art book, klistremerker, akryllmerker, manual, Amiga-diskett-ølbrikker, to plakater, signert postkort, diorama og manual. Phew!

Masse stæsj.

Du må ut for 200 euro for denne, men litt mindre samlepakker er også til salgs som ikke inneholder alt dette.

Morsomt nok vil «Super Turrican» / «Mega Turrican» i sine «Director’s Cut»-utgaver ikke bare være med i samlepakkene, men også gis ut til Super Nintendo og Sega Mega Drive – altså i kassettform som fungerer på original-maskinene.

Denne utgaven av spillet ble utviklet back in the days, og inneholder en ekstra bane, nye fiender og ny musikk, men utgiveren var ikke villig til å betale for kassetter med nok lagringsplass. Dermed ble spillet kappet ned til originalutgivelsen.

Om man ikke vil ha med alt av ekstra stæsj vil man kunne kjøpe bare disken. Merkelig nok er samlingen på fem spill splittet opp i to PS4-disker eller to Switch-kort – til sammen må man ut med 70 euro for å få alle spillene.

Uansett hvilken man ender opp med vil man kunne velge mellom originalmusikken eller et sett med nye arrangementer av komponist Chris Hülsbeck.

Det er uvisst om spillene kommer som nedlastingsversjoner også.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3