Fnatic-kaptein gir seg som spiller og får sjefsstilling i Paris Saint-Germain

22. oktober 2016 14:49

(PressFire.no): For få dager siden ble det kunngjort at Fnatic-kapteinen Bora «YellowStar» Kim ville gi seg med «League of Legends».

Ikke lenge etterpå kom beskjeden om at Paris Saint-Germain hadde kapret den tidligere kapteinen for et av verdens mest kjente lag.

Dette kommer etter at vi nylig kunne skrive om e-sport-satsingen til Paris Saint-Germain.


Stor spiller

Det er ikke ofte man hører at e-sport-stjerner får toppstillinger i en av verdens største fotballklubber, men nå akter også de å gå inn i e-sport og da er bare det beste av det beste er godt nok for Paris Saint-Germain som nå har ansatt Kim som sjef for e-sport-avdelingen.

Kim har spilt for SK Gaming, Millenium, Against All Authority og har hatt ansvaret for Fnatic sitt «League of Legends»-lag de siste årene som kaptein. Han er også den mest meritterte europeiske spilleren gjennom tidene i «League of Legends». 

I tillegg til Kim har de også ett League of Legends-lag som skal delta I EU Challenger Series, som har håp om å rykke opp til EU LCS, eller øverste divisjon I LoL.

Også virtuell fotball

Paris Saint-Germain ønsker ikke bare å satse på «League of Legends». De har også har tatt det noe mer naturlige steget over til «Fifa».

Danske August «Agge» Rosenmeier er kåret til verdens beste «Fifa»-spiller og ligger på plass nummer en over internasjonale Fifa-spiller. Dette gikk ikke ubemerket hen hos PSG som valgte å bringe dansken til den franske storklubben.

Nessar Al Khelaifi, styreformann og administrerende direktør i Paris Saint-Germain, uttalte at PSG ønsker å satse på e-sport for å sikre seg nye måter å engasjere fans på og at e-sport vil være en nøkkel I måten å kommunisere med de på.

Vi har valgt å investere i e-sport og entre våre lag i to av de meste ikoniske spillene. Avgjørelsen vil bli en del av klubbens internasjonale utviklingsstrategi og digitaliseringsprosjekt.

— Det vil og representere en ny måte for Paris Saint-Germain å kommunisere med fans og trekke til oss flere og bredere publikum. E-sport er en del av fremtiden vår. PSG må vinne, det er ikke noe annet alternativ, kunne Al Khelaifi fortelle under pressekonferansen tidligere I uken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3