Gir opp «Ringenes Herre»

EA har gitt ut sitt siste Tolkien-spill. Warner har nå mulighet til selv å fortsette franchisen etter at lisensen skiftet eier.

13. mars 2009 14:00

Electronic Arts har gitt ut sitt siste spill i «Ringenes Herre»-serien, i hvert fall på en god stund. Avtalen de hadde med Warner Bros. gikk ut i desember 2008, melder Varietys Cut Scene.

Det betyr at «The Lord of The Rings: Conquest» ble deres siste spill. Spillet kom ut i januar i år, etter at utvikleren Pandemic jobbet på spreng med å bli ferdig. EA fikk to ekstra uker på seg, da tiden begynte å renne ut, og spillet måtte ut.

Kanskje tidspresset førte til at spillet ble såpass dårlig mottatt, og på ingen måte ble en bestselger?

Les også: Anmeldelsen av «The Lord of The Rings: Conquest».


HARRY POTTER NESTE?

Warner Bros., som også lagde filmene gjennom New Line, har de siste årene satset mer og mer på spillproduksjon, blant annet gjennom anskaffelsen av spillstudioet bak de populære Lego-spillene, Traveller’s Tales.

Får Warner velsignelsen fra Tolkien-rettighetshaverne, åpner det opp for flere muligheter. Åpenbart kan Warner nå produsere spill selv som tar utgangspunkt i de tre filmene som så langt har kommet ut. Det er opplagt at de to «Hobbiten»-filmene, som New Line/MGM for tiden er i gang med, er høyaktuelle.

Disse filmene har premiere først om noen år, og regisseres av spillentusiasten Guillermo del Toro («Pans Labyrint»/ «Hellboy») mens Peter Jackson inntar rollen som produsent denne gang.

Samtidig med at EA mister «Ringenes Herre»-rettighetene, skriver Variety at enda et dyrebart filmmerkenavn kan ende opp hos Warner, men ikke riktig enda. Electronic Arts har en avtale som strekker seg til 2011 og dermed kan lage Harry Potter-spill noen år til.

På nyåret ble det kjent at studioet Pandemic Brisbane, en søsteravdeling av «The Lord of The Rings: Conquest»-utvikleren, ble lagt ned som følge av et kostbart forsøk på å gi ut et annet prestisjefylt filmlisensspill, som til slutt utviklet seg til å bli katastrofalt for alle involverte. EA hadde rettighetene til Batman, men også her bare til desember 2008.

Les også: Utviklingen av Batman-spill ble et mareritt.

Studioet i Brisbane ble lagt ned etter en turbulent periode preget av dårlige beslutninger, vinglende retning og et sprengt kostnadsbarometer som til slutt munnet ut i et halvferdig «The Dark Knight»-spill som aldri fikk se dagens lys.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3