Gigantsatsing på e-sport i «Fortnite»

Slår i bordet med 800 millioner kroner i premier.

22. mai 2018 11:27

(PressFire.no): «Fortnite» har tatt verden med storm og har blitt et av verdens mest populære spill akkurat nå, noe som har skjedd på svært kort tid.

Studioet bak, Epic Games, smir mens jernet er varmt og kunngjør nå at de planlegger å bruke 100 millioner dollar eller over 800 millioner kroner på premiepenger for en e-sport-satsing.

Og det er kun det første året.

Det setter sannsynligvis også en ny rekord i bransjen, hvor Valve og «Dota 2» la rundt 35 millioner dollar i premier i 2017. Der var også store deler av summene folkefinansiert.

Foreløpig har ikke Epic Games avduket de konkrete planene, men mener satsingen skal være «mer inkluderende og fokusere på gleden med spilling og å se på spillet».

Det hører også med til historien at Tencent, som eier 50 prosent av Epic Games, også har kunngjort sin egen e-sport-satsing på spillet i Kina. De har også satt av 100 millioner kinesiske yuan, som med dagens kurs nærmer seg 130 millioner kroner.

Ifølge Epic Games var det i januar 45 millioner som spilte «Fortnite» og i mai var spillet også det mest sette spillet på Twitch.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3