Neste Ghost Recon tjuvstarter på PSP og Wii

To utgivelser i vinter skal holde fansen varme.

16. august 2010 20:56

Ubisoft har tidligere denne sommeren bestemt seg for å utsette «Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier» til neste år. Enten fordi de frykter konkurransen med et par-tre andre, profilerte spill i samme sjanger – i første rekke «Halo: Reach» og «Call of Duty: Black Ops». Ny lansering av Xbox 360- og PlayStation 3-spillet blir tidlig neste år, en gang i løpet av perioden januar til april 2011.

Nå har utgiveren imidlertid annonsert at det dukker opp to Ghost Recon-spill på andre plattformer før den tid. «Ghost Recon: Predator» til PlayStation Portable, og «Ghost Recon» for Nintendo Wii. Begge spillene er ventet i butikkhyllene i november.

TETT JUNGEL I SRI LANKA

Først PSP-spillet: Tittelen blir nå brettet ut på den offisielle PlayStation-bloggen. Handlingen er lagt til jungelen i Sri Lanka, og du skal lede din tropp bestående av elitesoldater gjennom tett vegetasjon på jakt etter terrorister.

Dypt bak fiendens linjer er det din jobb å stanse motstanderen før de får muligheten til å iverksette sine planer.

PlayStation-bloggen står det videre at «Ghost Recon: Predator» fokuserer på at du møter fienden på bortebane. De kjenner terrenget og miljøet bedre enn du og dine soldatkompiser gjør, noe som betyr at sjansen for å bli overrasket i et bakholdsangrep absolutt kan være tilstede.

Nate Mordo, Senior Brand Manager hos Ubisoft skriver at det betyr at du ikke kan vite hvem som er fienden om du møter på en folkemengde på en trafikkert gate.

- Den eneste måten å gjøre oppdraget ditt på, blir gjennom å få hjelp av teknologien du har til rådighet og treningen du har vært igjennom, skriver Mordo på PlayStation-bloggen.

- Målet vårt i «Ghost Recon: Predator» har vært å skape et spill som ville levere noen av de klassiske Ghost Recon-actionøyeblikkene i denne fantastiske spillserien. Vi ønsket å få spilleren til å føle seg som en elitesoldat omgitt av godt trente lagkamerater, og inkludere så mange kule muligheter som mulig.

- Noen av disse, som vi er mest stolte av, inkluderer muligheten til å bytte karakter, et dekningssystem skildret i tredjeperson og selvsagt: tonnevis av våpen du kan tilpasse og høyteknologiske gadgets, som for eksempel RC-dronen, fortsetter Nate Mordo fra Ubisoft.

KRIGFØRING I NORGE

Wii-eiere som liker denne typen krigføring på sin konsoll kan også se fram til november, for da lanseres spillet som enkelt og greit har blitt kalt «Ghost Recon Wii». Her foregår i hvert fall deler av handlingen i Moskva, og du stifter bekjentskap med soldatene Hibbard og Booth.

Denne duoen får anledning til å bli bedre kjent i løpet av spillet, for etter å ha blitt skilt fra resten av troppen sin er de nødt til å ta saken i egne hender.

Forvent deg at det blir hett rundt ørene, for her må du kjempe deg til målet i klart mindretall – og slåss mot fiender. Smart bruk av teknologi og våpen går også igjen her, ifølge VG247 som skriver om dette Wii-spillet.

I likhet med «Ghost Recon: Future Soldier» til PS3 og Xbox 360, som har en handling som inkluderer et besøk til våre breddegrader, vil også Wii-spillet gi deg oppdrag lagt til Norge. Vi får 12 oppdrag med høy intensitet, og som strekker seg fra Norge til Moskva. VG247 skriver at spillet er designet slik at du – uansett ferdighetsnivå – skal få kunne klare oppdragene.

Vi kommer også til å få servert et spill som har lagt vekt på samarbeidsmulighetene, for Ubisoft lover at du skal kunne spille med en venn på én skjerm. Det blir også forskuttert muligheten for at en venn kan hoppe inn og ut i løpet av handlingen og at det er lagt til rette for en Arcade Mode som raskt viser hvordan du ligger an på en online resultatliste.

«Ghost Recon: Future Soldier» til PlayStation 3 og Xbox 360 blir ikke lansert før til neste år, men PSP- og Wii-spillet kommer i november.

Trailer fra «Ghost Recon: Future Soldier» til Wii:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3