«Gears of War»-utvikler mener «Heavy Rain» er for jenter

Men Sony kan ha misset en unik mulighet i markedsføringen, sier Cliffy B.

5. november 2010 15:14

Spillutvikleren Cliff Bleszinski er mannen bak «Gears of War»-serien til Xbox 360 og er sjelden redd for å ytre meninger. 

Og selv om han er kjent som mannen bak noen av de kanskje mest testosteronfylte konsollspillene de senere årene, har han i en podcast publisert av Irrational Games («BioShock» og «BioShock Infinite») nå kritisert Sony for å glemme kvinnene i markedsføringen av spillet «Heavy Rain».

Bleszinski mener Sony misset en unik mulighet til å selge det kritikerroste krimeventyret og PlayStation 3-spillet til kvinner.

- Det føles som et fantastisk spill for en jente som normalt ikke spiller spill. Du så «Heavy Rain»-annonser i PlayStation Magazine og sånne steder. Jeg tenkte; «hvorfor er ikke dette på Entertainment Weekly?... Hvorfor markedsfører de ikke dette til det rette publikummet?», sier han i podcasten.

- Det var scener der hvor jeg nesten bokstavlig talt slapp kontrollen fordi rytmen var så bra, sier han og foreslår at en av de tidligere scenene i spillet, hvor Madison blir jaget rundt i en leilighet, burde blitt sendt med kvinnemagasiner, noe han mener kunne doblet salget.

Det betyr ikke at Bleszinski mener at det kun er det motsatte kjønn som kan sette pris på spillet. For tidligere i podcasten innrømmes det at han ville hate spillet før han testet det, men endte opp med å forelske seg i det når han spilte det.

«Heavy Rain» ble sluppet til PlayStation 3 tidligere i år og fikk mye oppmerksomhet for å ha en historie som forandrer seg basert på valg du tar mens du spiller.

Spillet ble også nylig sluppet i en oppdatert utgave med ekstra scener og støtte for PlayStation Move - Sonys nye bevegelsessensitive kontroller til PS3.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3