«Gears 5» og andre Microsoft-spill kommer også til Steam

Og 100 spill kommer til Xbox Game Pass til pc.

31. mai 2019 15:25

(PressFire.no): Microsoft har bestemt seg for å fortsette pushet sitt mot å spre sine eksklusive spill til flere tilbydere, skriver selskapet i et blogginnlegg.

De har allerede annonsert at Xbox Game Pass skal komme til pc etter hvert, og nå sier de at de også vil tilby en haug flere av sine egne spill til Steam.

«Halo»-samlingen «The Master Chief Collection» har allerede blitt annonsert, men også det kommende «Gears 5» skal lanseres på Valves plattform, i tillegg til «Age of Empires Definitive Edition»-spillene. Til sammen 20 Xbox Game Studios-spill skal være på vei til Steam.

Det er ikke klart om spill som allerede er eksklusive til Windows Store, som «Sea of Thieves» og «Forza Horizon» også vil flyttes over, men Xbox-sjef Phil Spencer sier følgende om saken:

- Å få spillerne til å spille sammen, gjennom kryssplattform-støtte og på kryss av nettverker mellom pc og konsoll, er svært viktig. Å bygge samhold mellom alle disse spillerne, uavhengig av nettbutikkene eller plattformene de velger, lar spillene finne et stort publikum og lar spill levere sitt sanne potensial.

Det var i oktober i fjor at selskapet forklarte at Xbox Game Pass var på vei til pc. Nå blir det klart at dette medfører tilgang til en katalog på rundt 100 spill fra utgivere som Bethesda, Sega, Devolver, Deep Silver og Paradox.

Mer info skal komme under Microsofts E3-konferanse, som du finner tidspunkter og sånt for her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3