Gearbox avlyser samarbeidet med G2A

Ingen spesialutgave av «Bulletstorm» læll.

10. april 2017 10:44

(PressFire.no): Vi rakk sånn akkurat å skrive saken om at Gearbox hadde fått mye tyn for sitt samarbeid med den kontroversielle nettbutikken G2A, før hele samarbeidet – som gikk på utgivelsen av spesialutgaven til «Bulletstorm: Full Clip Edition» – var over.

Det var spesielt John «TotalBiscuit» Bain som uttrykte sin misnøye med samarbeidet i sosiale medier. Han ble så kontaktet av en bekymret markedsavdeling hos Gearbox, som tydeligvis ikke hadde fått med seg det dårlige ryktet G2A har.

Etter flere samtaler mellom Gearbox og Bain, der han la frem en rekke beviser på at G2A opererer veldig i gråsonen, la Gearbox fram en rekke krav mot nettbutikken.

Kravene inkluderte at G2A måtte gjøre forsikringstjenesten sin – altså der du betaler for å sikre at koden du har kjøpt funker – helt gratis for alle. Gearbox krevde også at G2A åpnet opp for at utviklere kunne fjerne stjålne nøkler selv, og at selve kjøpsprosessen ble mer gjennomsiktig.

Dette skjedde ikke innenfor tidsrammene Gearbox forlangte, ogG2A har i tillegg bare blitt helt tyste om alt. Dermed er hele dealen avblåst.

- Vi har begynt arbeidet med å trekke oss ut, sier Steve Gibson i Gearbox til Eurogamer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3