GDC kåret 2009s beste

Også i år fikk spillutviklerne selv sjansen til å kåre spillhøydepunktene fra 2009. «Uncharted 2: Among Thieves» innfridde favorittstempelet og dominerte stort.

12. mars 2010 10:18

Prisutdelingen, som kalles Game Developers Choice Awards, ble arrangert for tiende gang mens GDC-messen ruller videre i San Francisco denne uken.

Her kan du lese flere nyheter fra GDC.

Det spesielle med denne prisutdelingen er at det er utviklerne selv som nominerer spilltitler og er med på å stemme frem vinnerne i hver kategori. Et skulderklapp fra sine kolleger henger høyt, også i spillbransjen.

Les også: Vinnerne av fjorårets Game Developers Choice Awards.


SCRIBBLE-SKRYT

Og det er Naughty Dog som fikk mest skryt og stakk av med flest priser for «Uncharted 2: Among Thieves», blant annet den aller gjeveste: Game of the Year.

«Batman: Arkham Asylum», som ble PressFires 2009-favoritt, fikk prisen for beste spilldesign, mens «Torchlight» ble kåret som den beste spilldebuten i fjor.

Les også: Vår anmeldelse av «Uncharted 2: Among Thieves».
Les også: Nordmann bak supergrafikken i spillet.
Les også: Intervju med to Naughty Dogs.

I tillegg til lista over vinnerspill som du ser nedenfor, ble det også delt ut hederspriser som et tegn på lang og tro tjeneste for å innovere spillmediet. John Carmack fikk en slik.

Carmack var med på å starte id Software, og var sjefprogrammerer bak spillene «Wolfenstein 3D», «Doom» og «Quake».

«Scribblenauts» fikk ikke mindre enn to priser under Game Developers Choice Awards, noe som kanskje står i harmoni til forhåndsomtalene spillet fikk før release, men neppe etter at anmeldelsene kom tikkende inn etter slipp. Spillet har et fascinerende grunnprinsipp, men de fleste var enige om at dette ikke ble innfridd etter lansering - blant annet vår anmelder.

Her ser du prisvinnerne og hvilke spillkategorier de vant:

Årets spill:


Uncharted 2 (Naughty Dog)

Beste spilldesign:


Batman: Arkham Asylum (Rocksteady Studios)

Beste manus:


Uncharted 2 (Naughty Dog)

Beste debutspill:
Torchlight (Runic Games)

Beste teknikk:
Uncharted 2 (Naughty Dog)

Beste håndholdte spill:


Scribblenauts (5th Cell)

Beste visuelle effekter:


Uncharted 2 (Naughty Dog)

Innovasjonsprisen:


Scribblenauts (5th Cell)

Beste lyd:


Uncharted 2 (Naughty Dog)

Beste nedlastbare spill:


Flower (thatgamecompany)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3